Namn: Lars Robert Ahlberg

Född: 1982-06-24

Bor: Eklanda

Vikt: 86 kg

Längd: 185 cm

Familj: Gift med Jennifer sedan 2011-09-10 och 2012-08-05 föddes vår dotter Elsa.

Hänt: Högerhänt

Fotad: Båda (insparkar - höger, utsparkar - vänster)

Nuvarande klubb: BK Skottfint

Moderklubb: Romelanda UF

Sysselsättning: Egenföretagare, Systemutvecklare (Bawoga)

Things you don’t know about me: Åkte Flumeride 1029 varv under 5 dygn under Radio Citys tävling Flumeride Maraton 2004. Där träffade jag Jennifer, som ingick i tävlingsledningen under denna tävling.

Bakgrund:

Jag började spela fotboll i Romelanda UF i slutet av 80-talet. Några år senare började jag spela ishockey också. På grund av lathet så valde jag att söka mig till målvakt i båda sporterna. Relativt tidigt så insåg jag att det var detta jag ville syssla med.
Det var egentligen inom ishockeyn som jag var lovande och ingick i stadslaget där TV-pucken var en av de turneringarna som jag medverkade i. Vid 13 års ålder så valde jag att helt satsa på drömmen att bli hockeyproffs och lade således skorna på hyllan.

När jag var 18 år så drabbades jag utav en skada vid en dum tidpunkt vilket gjorde att jag inte riktigt kom tillbaka till samma nivå som hockeymålvakt. Detta gjorde att jag återupptog fotbollen igen. Nu i seniortruppen hos Romelanda och nu som högerback.
Romelanda hade vid denna punkt 3 stycken målvakter men av en händelse så skadade sig alla målvakterna och när tränaren frågade om det var någon som kunde tänka sig att stå i mål så räckte jag upp handen och jag var tillbaka i målet. Året efter lade jag helt ner ishockeyn och skulle spela fotboll mest för att inte bli tjock. Nu tyckte tränarna att målvakt var något jag skulle satsa på. Tyvärr så hade Romelanda värvat en målvakt som hade tillhört IFK Göteborgs a-trupp en gång i tiden (suttit på bänken i Champions League bl.a.). Denna målvakt var en omöjlig uppgift att peta vid denna tid då jag var oerfaren och valpig, men jäklar vad jag lärde mig saker. När jag fick erbjudandet att spela med Kode IF så kändes detta som ett givet val för ni utveckling.

I sju säsonger blev det spel med Kode IF, med start i div. 6 och slut i div. 4. Under dessa säsonger hann det bli 146 matcher, 3 assist, 12 gula kort och 1 rött kort. Statistiken är tagen ifrån mitt minne så man får ta den med en nypa salt.
Under säsongen 2010 så flyttade jag till Eklanda i Mölndal vilket gjorde att det blev lite för långt att pendla till Kode. Därför så valde jag att säsongen 2011 byta till Näsets SK. Under min första säsong så placerade vi oss på en andraplats i serien vilket gjorde att vi fick kvala för att ta steget upp till division 3. Tyvärr nådde vi inte riktigt ända fram. Året därpå va ett riktigt skitår där vi placerade oss på en 11:e plats i serien vilket gjorde att vi trillade ur serien.

Under uppehållet mellan 2012 och 2013 så tog jag beslutet att försöka mig på att bli en Bra Kille. För att lyckas med detta så valde jag att börja spela med Bra Kille Skottfint, eller BK Skottfint kort och gott. BK Skottfint - mer än bara bra fotboll.

Kontakt mig:

E-mail - robert@ahlbergsribba.se

Facebook - www.facebook.com/ahlbergr

Twitter - twitter.com/ahlbergr

LinkedIn - http://se.linkedin.com/in/robertahlberg