Historia mot BK Skottfint

Idag är ju, som ni vet, BK Skottfint min klubbadress. Jag satt och funderade vad jag hade för relation till Skottfint innan jag skrev på för denna popklubb.

Som tur är så har BK Skottfint allt som ofta skrivit riktigt utförliga och grymma referat. Såväl seger som förlust är dokumenterat in i minsta detalj. Tidigare så filmade man även flera av matcherna vilket nästan höll samma klass som vilken fredagsunderhållning som helst.

Jag kommer göra ett axplock av det som skrivits i matcherna som jag spelat mot BK Skottfint.
Noterbart är att jag aldrig har vunnit mot BK Skottfint.

2/5 – 2009
BK Skottfint – Kode IF
2-1

Länk till referatet

“Efter den initiala anstormingen så lyckades iallafall Skottfint lyfta upp spelet nog för att få en hörna i den 16:e minuten.
Hörnan slogs av Leo och medans Kjell brände av en lång ramsa om att folk aldrig gör som vi säger så svävade bollen mot halvcirkeln utanför straffområdet där Alle slog till med en mästerlig volley vars träff hördes ända ut till 0300 området och bollen gick som en missil rätt upp i nättaket bakom en chanslös Kode målvakt fram till 1-0”

Detta är mitt enda minne ifrån denna match. Jävla Allé!!!

21/8 – 2009
Kode IF – BK S
0-1

Länk till referatet
”På den efterföljande hörnan krävdes det en minst sagt spektakulär räddning från Kodes målvakt för att freda sitt mål då Olle sätter pannan till och mer eller mindre redan påbörjat sin målgest när målvakten får upp näven och tippar den via ribban, Skottfintare och ut till inspark.”

Återigen, jävla Allé som gjorde mål igen!!!

23/4 – 2010
BK S – Kode IF
1-1

Länk till referatet
”Men så med bara två minuter kvar fälldes Billy i straffområdet och efter konsultation med sin assisterande så dömde domaren straff för Skottfint igen.
Peter stegade åter igen fram men denna gång slog han bollen utanför stolpen.”

Mitt minne är Peters miss. Bollen gick precis utanför stolpen, men när han stega fram så trodde jag att matchen var förlorad. Nu fick vi med oss en poäng i alla fall.

30/6 – 2010
Kode IF – BK S
0-3

Länk till referatet

”Matchen höll på att börja på bästa sätt för det för dagen blåklädda Skottfint då Kodes målvakt plockar upp en bakåtpass med händerna och Skottfint får en indirekt frispark i ypperligt läge.
Iom att frisparken var indirekt fick Karoly göra ett pet innan och hans pet till Dagge var perfekt.
Dagge tog i och lade hela sin tyngd bakom vilket skickade bollen i raketfart rätt i stolpen så det small ända bort till Centrala Göteborg men bollen höll sig utanför nät denna gång.”
Jag hade inget val annat än plocka upp den med händerna, för annars hade det blivit mål, så dålig var hemåtpassen.

”Efter 2-0 målet så dämpades Kodes kämpaglöd något. Trots detta fick dom syna sina två första (och enda ) ostskivor i matchen inom loppet av tre minuter. (I samband med det andra fick även Kodes spelare en pratstund med vår Sportchef (eller kan ha varit Tommy Söderberg). Men det redde ut sig tämligen omgående.”

Detta är mitt första minne av underbara och karismatiske sportchef, något jag påpekade för honom när han ringde i höstas. Personen som flisades ner var Pierre Jenzen utav Oscar Wallén. Undra ifall Jenzen hade lyckats bättre om han inte varit på väg till månen med den tacklingen av Oscar? Kommer såväl ihåg den.

27/5 – 2011
Näsets SK – BK S
1-1

Länk till referatet

Det var denna matchen som polarna Jonatan Henriksson och Lucas Engwall skulle mötas för första gången. Tyvärr så fick Lucas lämna planen relativt tidigt på grund av en huvudskada.

”Bara fem minuter senare var det dags för nästa huvudskada då Luke fick en armbåge(?) i pannan vilket öppnade upp ett sår i pannan och kraften var inte med young skywalker denna gång utan han såg mer ut som sergent Barnes än Luke när han lämnade åkeredsvallen för att sys.”

9/9 – 2011
BK S – Näsets SK
1-1

Länk till referatet

Dagen innan mitt bröllop så spelade jag mot BKS. Under hela matchen så var jag livrädd att jag skulle åka på någon smäll som skulle tvinga mig att ställa in bröllopet. Nu skedde det inget som tur var utan jag kunde fint tacka ja dagen därpå till min underbara fru Jennifer.

21/4 – 2012
BK S – Näsets SK
3-0

Länk till reratet

Jag började på bänken efter att precis kommit hem ifrån USA men blev inslängd i halvlek efter att Viktor tappat linsen under matchen. Då stod det redan 3-0 och matchen kändes redan avgjord. Inte mycket att göra.

Detta var lite om mina matcher mot BK Skottfint genom tiderna. Vi får se om man någon gång spelar mot dessa lag (Kode IF och Näsets SK) fast ”på andra sidan”.

Troligen är det Stefan Landhage som skrivit de flesta av dessa matchreferat. Gå in och kolla för det är riktigt rolig läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *