Årets första inför reportage

Äntligen så är det dags för årets första match. Imorgon så skall vi äntligen få kliva ut på det gröna fältet igen och spela av 90 minuter + Fergietime.

Jag skall för första gången dra på mig BK Skottfints matchtröja. Någonting säger mig att morgondagens matchtröja inte kommer vara den snyggaste jag har burit. Tröjan jag hade i Näset är nog den snyggaste, men tröjan ifrån min tid i Kode är nog den som jag blir mest ihågkommen för.

Skit samma, det var några år sedan man brydde sig om att se ut som en hunk på planen.

För motståndet imorgon står Göteborgs SIF eller som man säger i folkmun Studenterna.

Studenterna hade ett tufft fjolår som tyvärr ledde till att de fick lämna division 5a förra året, med 14 inspelade poäng. 3 segrar fick man ihop mot Tollered, Bosna och Finlandia-Pallo och man kryssade 5 gånger. De förluster som man åkte på var sällan några storförluster utan det va med 1-2 mål. Det var egentligen bara mot Romelanda (6-0) och Utbynäs (6-1) som man blev riktigt utskåpade resultatmässigt.

Så kommande säsong så kommer man att spela i division 6b efter hela 9(!) säsonger i division 5a. 2009 så kom man på en andraplats i serien, endast två poäng bakom Semberija men detta var ett år då enbart segrarna i femmorna gick upp.

Jag mötte Studenterna senast 2008 med Kode. Det var det året som vi gick och vann serien med hela 13 poäng, men det var två tajta matcher mot Studenterna och det blev uddamålsseger i båda mötena.

2012 mötte jag Studenterna i träningsmatch ned Näset. Det jag kommer ihåg från den matchen är Koffes mål ifrån stort sett halva planen.

Ni kan läsa mer om den matchen här.

Detta är Studenterna andra match i år, efter att ha åkt på stryk förra veckan mot Bosna med 4-0. Ett resultat som tydligen inte speglar matchbilden. Man började matchen med en 4-5-1 (4-5-3 om man skall tro hemsidan) uppställning men övergick till en 4-4-2 i halvlek där de lyckades skapa mer press på motståndarna, så jag misstänker att det bli något liknande i morgon.

I vilket fall som helst så kommer vi med en blandad trupp i morgon. Både spelare som skulle kunna vara far till hälften i laget (eller ja några år äldre än de yngsta) samtidigt så har vi flera som inte passerat 30-strecket än. Intressant att se en spelare som Valdemar Landgren, som blev klar i veckan ifrån FC Fiskebäck, vad han kan göra för vårt lag. Vi kommer även ha ett brödrapar med i truppen så vi får se om det blir några familjefajter under matchens gång.

Så har du inget för dig i morgon klockan 12, titta ner till Heden vet ja. Så får du se ett gäng Bra Killar spela boll.

En reaktion på “Årets första inför reportage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *