Judas kom till byn

Såhär i kristna högtider, som trots allt julen är så vill jag passa på att prata om en person som också härstammar ifrån kristendomen. Det är personen Judas. Judas va den personen som förrådde Jesus vilket gjorde att han blev fängslad. Men det Judas gjorde berörde enbart en person, men den personen jag tänker namnge nu förrådde ungefär 25-30 personer.

Det är Rasmus Wilhelmsson som under flera säsonger spelat med Kode, men som nu har skrivit på för lokalkonkurrenterna Romelanda. Detta är ett förräderi utöver sitt like. Jag själv gick ifrån Romelanda till Kode, men det hade att göra med att jag inte fick spela i Romelanda samt att Kode och Romelanda inte låg i samma serie då. Nu när båda klubbarna är på samma nivå så är detta ett extremt förräderi.

Ralle är en av de skönaste personerna som jag spelat med så egentligen vill jag inte skriva något illa om honom men detta svek skall han inte få komma undan med.

Jag och Ralle under vår match mot Kode våren 2012. Foto: Petter Wrenne

Förhoppningsvis så är Ralle miljonär nu, för annars ser jag ingen anledning till att byta klubb. Ett bra samlings ord för detta är nog usch.

Nog pratat om detta… Nästa fråga är hur många kilon som jag kommer att gå upp nu när jag levererat allt godis som jag köpt till jobbet?
Klarar jag mig under 3 kilo i uppgång så är jag nöjd.

En jäkla massa godis. Ungefär 8 kilo för att vara mer exakt

Idag är det förhoppningsvis träning. Länge sedan man sprang på det gröna fältet, men det finns risk att kvällens träning blir inställd. Men jag kommer ändå att få röra på mig då det nalkas innebandymatch idag och inte mot vem som helst utan mot min bror samt kusin. Snacka om viktig match.

Så vi får se om jag skriver något mer under veckan. Beror lite på resultatet.

5 reaktion på “Judas kom till byn

 1. Jess

  Ja usch är väl de minsta man kan säga 🙁
  Skittrist e ett annat ord..
  Tycker den bilden på er två känns bekant tror jag har en eller två såna i min dator 😛

 2. Dalla

  Nu skall vi väl inte säga att det berörde en person, med tanke på att vi firar jul i år t.ex.
  Blir du kvar i Näset?

 3. Pingback: Silly season | FCF på direkten

 4. Ahlberg Inläggsförfattare

  Jessica: Det va Petter som tog bilden va? Rätt skall vara rätt.

  Dalla: I min värld så var det bara Jesus som blev förrådd, sen att vi har anammat detta och ”hyllar” honom är en annan sak. Jag vill egentligen inte lägga in så mycket kristna liknelser till denna händelse då jag inte har så bra koll på allt, men Judas va ett bra namn att använda. Jag förstår hur du tänker, men Judas satte dit en person inte 25-30, sen att konsekvenserna blev större är en annan femma.

  Jag står under Näsets ”ägo” just nu. Så länge inte annat sägs så är det så det blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.