Kategoriarkiv: Hockeybockey

En start på dagen

Lördag morgon och klockan ringer 07:00. Ni läste rätt, jag hade satt klockan på ringning. Dags att slänga i sig lite frukost innan det var dags att bege sig till Rambergsvallen. Inte för träning med Häcken utan för att spela hockeybockey. Denna sport som får mig att känna glädje och smärta på en och samma gång.

Nästan varje skott man får på sig ger ett blåmärke som minne att man stått i vägen för bollen. Samtidigt är det hur kul som helst att snöra på sig grillorna och beträda hockeyrinken. Undra hur jag hade klarat mig på en riktig hockeyträning idag? Vinst i vilket fall med 4-0. Nollan sitter alltid gott.

Sedan gjorde jag väl samma sak som 65% av Sveriges befolkning igår och såg landskampen. Inte ett oväntat resultat. Visst hoppas man på bättre men sett till matchen så tyckte jag Portugal var bättre.

Undra om Lasse Granqvist drömde om Sveriges haltande målvakt i natt. Hur många gånger nämnde han detta under sändningen igår?

Nu väntas förberedelser inför kvällens gäster. 12 pers skall avnjuta en måltid som kommer komponeras av min fru med mig som sidekick. Jag ansvarar för öl, vin, whisky och mousserande delarna.

Tack till alla

Vilken jäkla kväll det blev igår och vilken utdelning jag fick.

Först måste jag tacka alla spelare, ledare och folket runt omkring BK Skottfint som har vågat tro på mig.

Säga vad man vill om jag förtjänade att bli Årets Spelare eller inte, men jag är enormt tacksam och stolt.Ett underbart sätt att helt stänga säsongen 2013 på.

IMG_20131110_112621

Jag hade en viss förväntan att jag kanske skulle få ett träningspris då jag vet att jag låg med i toppen på den statistiken, men att bli utnämnd som året spelare är grymt stort för mig.

Som alltid när vi samlas i BK Skottfint så har vi grymt kul och igår var inget undantag. Undrar vad de övriga gästerna på Bitter tyckte när vi satt i ett hörn i lokalen och körde vår avslutningsceremoni? För vi var inte direkt tysta.

Det mest logiska idag hade varit att jag hade haft ryggläge i soffan och bara kollat på tv, men så är inte fallet. 09:30 stod jag fullt påklädd i Tuve ishall redo att spela hockeybockey. Måste säga att det gick riktigt bra för att inte känna sig helt hundra, men med facit i hand så borde jag kanske tackat nej innan.

Idag väntas det besök hos både min och Jennifers farsor. Först lunch i Romelanda sedan middag på Hisingen, så det blir lite flängande.

En olugn fredag

Fredag och dagen innan Skottfintfesten.
Vanligtvis så brukar jag vara relativt lugn på fredagar i ett försök att varva ner tidigt, men idag är det helt omöjligt.
Främst då jag inte är helt hundra på vad jag skall ha på mig imorgon samt att jag har en hel del saker att stå i under morgondagen.
Imorgon avgörs kvalet till trean och för göteborgslagen så ser det onekligen bra ut. Det räcker att ett lag går upp så slipper Kode kvala till fyran utan flyttas upp automatiskt vilket skulle glädja mitt gul/svarta bondehjärta.

På tal om svart, hur sjutton kan man få en finne på knät? Jag har lyckats i alla fall. Varje gång knät nuddar marken så svider det till. Fy bövelen.

Jag fick även i veckan ett mail ifrån vår tränare med alla träningstider fram till påsk. Det känns rätt avlägset att börja tänka på påsk redan. Detta mail räddade min helg i vilket fall. Nu vet jag att jag skall sitta på söndag och lägga in alla träningar och matcher på vår hemsida. Gott med lite extrajobb.

Imorgon är det även premiär för mitt riktiga hockeybockeylag. 9.30 är det avspel i Rambergshallen. Vårt lag under morgondagen kommer att bestå av 3 kvinnor och 5 män. Alltid kul och se motståndarnas miner när de ser att det är till viss del kvinnor som de möter.

Vi får se hur det går.

Onsdag mitt i arbetsveckan

Halva arbetsveckan är passerad, Kicki Danielssons Bra vibrationer snurrar för fullt i mitt huvud och livet känns allmänt behagligt. Min dotter har sovit en hel natt utan att hosta vilket borde betyda att jag borde sovit hela natten, men icke. Istället så tyckte vår kära katt att i natt är en bra natt att jävlas med hennes ägare.

Eftersom min fru alltid sover lika hårt som sittytan på drängsoffa så blir det jag som fick gå upp och försöka tvinga ut katten ur huset. Klockan 4:30 var jag inte så pigg på det men gjorde det ändå.

Seger igår också i hockeybockeyn med 5-0. Vi mötte ett lag som hade stora problem att få till tuffa skott vilket gjorde att jag hade en tämligen behaglig afton. Klarade mig till och med ifrån blåmärken i händerna efter fångade bollar, vilket annars brukar vara standard.

Än så länge har jag inte sagt till Jennifer att det är ett nytt lag som jag spelar med, men det lär vara oundvikligt att dölja när även mitt vanliga hockeybockeylag drar igång.

Fortfarande ett under att jag är gift.

Funderar också på vilken fotbollsmatch som jag skall se i helgen? Det är ju avgörande i division 5. Kode slåss för att knipa andraplatsen i division 5a och Nästes SK spelar en direkt avgörande match mot FC Fiskebäck om att hänga kvar i division 5b. För tillfället lutar det nog åt Näset, men inget är hugget i sten än.

I måndags tog styrelsebeslutet att Skottfint kommer spela i division 3 nästa år. Tydligen inget helt självklart beslut (men en enig styrelse) då det är många parametrar som måste klaffa för att man skall känna sig redo för en division högre. Jäklar va kul dock!

Idag är det träningsfri dag både för mig och Jennifer, så vem vet. Efter något glas rött så kanske lampan släcks lite tidigare än normalt, men man får inte hoppas på för mycket.

Inga bromsspår här inte

Under året så stod vi för en magisk bedrift med BK Skottfint. Som ni flesta vet så är Skottfint ett gäng gubbar som vill spela boll och ha det jävligt roligt samtidigt.

Framgångssagan har bara fortsatt och fortsatt och nu är vi där att det är dags att lämna lokalserierna bakom sig.

Sedan jag drog igång med fotbollen igen 2002 så har det blivit 202 spelade matcher i division 6 till division 4, 17 gula kort, 1 rött och 5 assist.

Inte illa faktiskt när man ser tillbaka på det.

Nu väntar flera nya lag som man skall sätta sig in i och analysera. Det är just förarbetet som jag älskar. Att försöka bilda sig en uppfattning trots att man aldrig sett spelarna.

Gårdagen gick annars åt till att få massage. En hel dag enbart med massage, tänker ni? Nä, men sviter efter massage säger jag.

Fy sjutton va hon fick jobba med min kropp. Likt en båt som blivit skeppsbruten låg jag där på britsen. Är det bara jag som har tvångstankar att det hade varit roligt att släppa väder när man ligger där på mage och någon knådar ens rygg och nacke? Nu gjorde jag inte detta men tanken slog mig faktiskt några gånger.

Något som också slog mig var funderingen vilka underkläder jag hade på mig. Jag är inte känd för att ha de sexigaste underkläderna i laget så det var lite nervöst när den kvinnliga massören bad mig klä av mig till enbart underkläderna. Turligt nog hade jag valt mina gå-bort-kalsonger dagen till ära. Det vill säga de kalsonger jag använder när jag skall ut på lokal alternativt gå hem till någon. Tur att jag inte använde mina funktionskalsonger. Det vill säga de med hål i så att allt kan andas som det skall.

Nu är man i alla fall smidigare, inte snyggare, bara smidigare.

Idag är det full fokus på hockeybockeyn ikväll. Jag skall gästspela för ett lag där flera gamla hockeykamrater spelar i. Jäklar va kul.

Håll tummarna.

Magen löper amok

Då var det min tur att åka dit.

Under fredagskvällen så började jag känna mig lite konstig och under natten visade det sig att det skulle bli värre. Riktiga magsmärtor.

Men när jag vaknade så hade jag en förhoppning att det bara var en liten orolig mage, så jag åt min frukost för att sedan bege mig till Rambergshallen för att spela en hockeybockeymatch. Under matchen så kände jag mig helt kraftlös. Förlust dessutom vilket gjorde det extra segt.

Väl hemma så la jag mig på soffan och vaknade 3 timmar senare. Nu fattade jag också att jag blivit magsjuk. Hög feber hade letat sig in i kroppen också vilket säkerligen förklarade min kraftlöshet under matchen. Så mina planer att åka upp till Kungälv för att kolla på lite inomhusfotboll spolierades kraftigt. Dock blev jag bättre under dagen och idag känner jag mig bara lite öm i magen.

Kanske ett perfekt sätt att bli av med några extrakilon som lagt på sig under julen.

Annars så for julen helt ut idag ifrån vårt hem. Alla ljusslingor, tomtar, stjärnor och annat krafs är nu borta. Dags att återgå till normala tider igen. Tanken är att jag skall tillbaka till jobbet imorgon, men min hälsostatus får avgöra det. Vet inte hur länge de rekommenderar att man skall hålla sig borta ifrån människor?

Jag får ta google till hjälp helt enkelt.

Påskrift

Jag har legat i tuffa förhandlingar under de senaste dagarna. Nu är det kanske inte så allvarligt som det verkar utan det var förhandlingar för vilket gym jag skall välja under kommande år.

Nu blev det Sportlife som fick min underskrift. Första gången någonsin som jag köper ett årskort på gym.

Jag inser att jag kommer behöva köra lite på gym för att inte kroppen skall öka allt för mycket.

Vi får se hur väl använt det kommer att bli, men min förhoppning är att jag skall göra två pass i veckan.

Dagens mission är nog att försöka få tag på ett par benskydd till hockeybockeyn. Har några alternativ, så vi får se vad det blir för några.

Troligen kommer även en ny telefon att behövas inköpas då jag lyckades hälla välling i laddningen under fredagskvällen. Så nu mår batteriet sådär. Undra vilken jag skall välja i så fall?

Nu blir det derbyt ifrån Manchester på tv:n.

Mycket en lördag

Började dagen med en hockeybockeymatch. Vinst 7-1 efter underläge med 0-1 efter matchens första skott. Det som va gott är att vara igång igen efter några veckor som skadad.

Väl hemma efter matchen så blev det en kopp kaffe för att sedan åka till en barn/kompisträff.

Annars är det full laddning inför morgondagens stora event. Fars dag!

Jag har sagt att jag önskar mig ett Playstation av Elsa, men det blir väl ett par strumpor. Jag blir inte bitter isf, det lovar jag. Eller!

Ytterligare avslutning

Nu börjar mina hobbyaktiviteter att avslutas en efter en. Idag var det avslutning i hockeybockeyn. Sista matchen i serien stod mellan mitt Kareby mot Volvo Metod. En kamp mellan de två bottenlagen. Vi låg två poäng före våra motståndare inför matchen. Så 08.30 en söndagsmorgon var jag ombytt och klar för avspel uppe i Kortedala ishall.

Trots att det var seriens sämsta lag vi mötte så fick jag en hel del att göra. En idag var det en sådan dag där jag kom rätt på de flesta bollarna. Matchen slutade med en seger i alla fall. 8-2 skrevs resultatet till innan domaren blåste av matchen.

Så nu är både innebandyn och hockeybockyn avslutad. Vad skall man nu göra på helgerna? Jennifer kommer snart att få krupp på mig misstänker jag.

Nu har även uppladdningen börjat inför årets viktigaste match. Matchen mot Kode på onsdag. Tyvärr är det väl bara jag som ser denna match som viktig, men förhoppningsvis så kan mina lagkamrater ställa upp för mig och göra sitt bästa.

Igår var jag hemma hos en av mina gamla lagkamrater i Kode för att kolla läget med deras nya hus samt få hälsa på deras nyfödda dotter. Jäklar vad man längtar tills man själv skall få gå runt hemma med en liten i famnen.

Efter lite nachos så bänkade vi oss i soffan för att följa Fiorentina – Juventus, då min vän är ett stort fan av Juve. Trots mitt låga entusiasm för italiensk fotboll så var Juve riktigt roliga att se igår.

Idag är det planeringsmöte inför vår resa till USA. Det är ju bara två veckor kvar nu och med allt som vi har kvar att göra innan dessa så misstänker jag att dessa veckor kommer gå riktigt snabbt.

Inte den bästa av dagar

Skall vi analysera gårdagen? Ok, skit är väl ett bra samlingsord.

Först sitta och planera en hel dag, inte det roligaste man kan göra som systemutvecklare.
Sedan blev det lite festlighet på Hotell 11 nere vid Eriksberg, men det blev Pepsi Max för min del då jag skulle spela hockeybockey på kvällen. Så där stod jag och sög på min läsk medans de andra sipprade vin.

Sedan stressade jag hem och var hemma i en timma innan det bar av till Rambergshallen för lite hockeybockey. Förlust 3-6 där det var några av bollarna som inte var helt otagbara.

Och som pricken över i:et, så blev det ingen semla heller.

Ni ser, en riktig skitdag. Vädret var bra dock om man skall hitta något positivt.

Idag nalkas det fotbollsträning. Det kan vara så att Kristin kommer att närvara under dagens träning vilket hade varit roligt. Oroväckande dock att min ljumske inte är helt kurant efter hockeybockeyn igår, men det får ge sig.