Kategoriarkiv: Kode IF

Jäklar va sugen jag blev

Satt igår och tänkte på att det hade varit grymt kul att skriva några rader på bloggen igen.

Blogg som är sååå ute, men det skiter jag i.

En av anledningarna till att jag också blev sugen att skriva några rader är att det är dags för en ny serie.
Jag skall (förhoppningsvis) spela i div 4A denna säsong, vilket innebär att jag kommer att få möta båda mina modersklubbar.

Vadå, två modersklubbar?

Japp, jag ser både Romelanda UF och Kode IF som mina modersklubbar. Det kanske inte är ömsesidigt att dessa två klubbar ser mig som deras produkt, men det skiter jag också i.

Så för första gången så skall jag få åka ut till Lunnevi och sätta mig i motståndarna omklädningsrum, vilket kommer bli spännande.

Därför tänkte jag dra igång denna blogg igen så att ni skall få följa med på min resa med BK Skottfint i deras första säsong i division 4A någonsin.

Välkomna tillbaka!

Äntligen tillbaka

Äntligen måndag igen! Inte ofta man kan använda den frasen men idag känns det faktiskt så. Att man kan sätta sig på sin stol på jobbet och bara göra just det – jobba.

Fredagen var jag ensam hemma med Elsa då Jennifer skulle ut på gallej med jobbet. När väl hon somnat så kom datorn fram och ytterligare några timmars jobb avverkades. Tidigt på lördagen var det dags för hockeybockey. Sur förlust med uddamålet. Inte helt nöjd med min insatts.

På kvällen så smällde det av ordentligt. Skottfintfesten – Winter Experience gick av stapeln. Strax över 300 gäster kom och hade (förhoppningsvis) en rolig stund.

Många goa outfits skådades, bl.a en isbjörn, Cool Running samt Eddie the Eagel.
Själv så safe:ade jag och tog på mig skidkläderna helt enkelt.

Bilder ifrån festen hittar ni här.

Om ni missade så får ni se till att komma till våren istället. Gå in på Facebook och gilla Skottfintfesten för att inte missa något.

Söndagen borde börjat med soffläge, men istället så stack jag iväg och spelade innebandy i korpen. Årets första match för min del. Vinst med 6-4. Underbart!

Sedan var det bara att leka med Elsa lite resten av dagen. Jag är jävligt glad för att jag inte blajade i mig en jäkla massa öl under festen.

Denna vecka är jag jäkligt glad att Kode slapp kval till fyran. I och med att både Dalen och Kortedala lyckades spela till sig platser i trean så slapp Kode kvala mot Eriksberg. Eftersom det väntas monsunregn på tisdag så hade jag nog varit tveksam till om jag orkat åka ner och kolla på den matchen. Nu slapp jag, vilket var underbart. Stort grattis!

En olugn fredag

Fredag och dagen innan Skottfintfesten.
Vanligtvis så brukar jag vara relativt lugn på fredagar i ett försök att varva ner tidigt, men idag är det helt omöjligt.
Främst då jag inte är helt hundra på vad jag skall ha på mig imorgon samt att jag har en hel del saker att stå i under morgondagen.
Imorgon avgörs kvalet till trean och för göteborgslagen så ser det onekligen bra ut. Det räcker att ett lag går upp så slipper Kode kvala till fyran utan flyttas upp automatiskt vilket skulle glädja mitt gul/svarta bondehjärta.

På tal om svart, hur sjutton kan man få en finne på knät? Jag har lyckats i alla fall. Varje gång knät nuddar marken så svider det till. Fy bövelen.

Jag fick även i veckan ett mail ifrån vår tränare med alla träningstider fram till påsk. Det känns rätt avlägset att börja tänka på påsk redan. Detta mail räddade min helg i vilket fall. Nu vet jag att jag skall sitta på söndag och lägga in alla träningar och matcher på vår hemsida. Gott med lite extrajobb.

Imorgon är det även premiär för mitt riktiga hockeybockeylag. 9.30 är det avspel i Rambergshallen. Vårt lag under morgondagen kommer att bestå av 3 kvinnor och 5 män. Alltid kul och se motståndarnas miner när de ser att det är till viss del kvinnor som de möter.

Vi får se hur det går.

Både gott och blandat

Det blev inget tittande på fotboll igår och det blir inget idag heller. Det är då för jävligt. Min tanke var att jag skulle sticka iväg igår och titta på Näsets SK mot FC Fiskebäck, men i fredags så upptäckte jag att den matchen spelas idag. Tyvärr så krockar detta med firandet av min far som idag fyller 61.

Fy sjutton va gammal den gamle gubben börjar bli. Bara 4 år kvar tills pension.

Gårdagens resultat i fotbollsgöteborg var både väntade och glädjande. Med det menar jag inte att det var väntat och glädjande att Kode förlorade, men i och med att Romelanda vann sin match så kunde inte Kode knipa andraplatsen ändå.

Dock så var det glädjande för Kodes del att Dalen KFF vann sin match i kvalet till trean mot Holmalund. Även Kortedala vann sin hemmamatch med 2-0 vilket gör att det ser ljust ut för Kode att gå direkt upp istället för att kvala.

Om ni undrar hur pokern gick så är svaret enkelt – åt helvete.

Snart dags för ett avsnitt av serien Bron igen. Jäklar va bra den är.

Pokerhajen

Fredagen har börjat. Dags att börja ladda upp ordentligt. Sockerintaget är högt trots att jag är medveten om att mitt blodsocker kommer vara så högt att ”only the sky is the limit”.

Varför pressa sin kropp på detta sätt undrar ni? På samma sätt som brottare sätter sig i bastun innan det är dags för invägning så förbereder jag mig på detta sätt när det är dags för pokerturnering.

För andra gången någonsin så är det dags mig att deltaga i en riktig pokerturnering på Casino Cosmopol. På samma sätt som förra gången så kommer jag känna mig som värsta rookie:n när jag sätter mig vid bordet tillsammans med alla andra mer rutinerade pokerspelare.

Förra gången var jag ytterst nära att komma till finalbordet, men det hade nog inget med skicklighet att göra utan mer att jag inte fattade bättre när man skulle höja eller lägga sig. Vilket gjorde att ingen kunde läsa mitt spel. Det är lite som när jag spelar fotboll. Så fort jag får bollen på fötterna så vet absolut ingen vad som kommer att ske. Inte ens jag själv.

Jag är lite kluven vilken inställning som jag skall ha till turneringen. Samtidigt som man vill gå långt som vill man ju även se landskampen idag. Så jag blir inte besviken om jag åker ut innan 20:45, så lite en ”win-win-situation”.

Imorgon avgörs division 5A. Mitt hjärta håller på Kode men jag tror att Romelanda kniper andraplatsen, men större under har skett.

För er information så har jag fortfarande Bra vibrationer på hjärnan.

Onsdag mitt i arbetsveckan

Halva arbetsveckan är passerad, Kicki Danielssons Bra vibrationer snurrar för fullt i mitt huvud och livet känns allmänt behagligt. Min dotter har sovit en hel natt utan att hosta vilket borde betyda att jag borde sovit hela natten, men icke. Istället så tyckte vår kära katt att i natt är en bra natt att jävlas med hennes ägare.

Eftersom min fru alltid sover lika hårt som sittytan på drängsoffa så blir det jag som fick gå upp och försöka tvinga ut katten ur huset. Klockan 4:30 var jag inte så pigg på det men gjorde det ändå.

Seger igår också i hockeybockeyn med 5-0. Vi mötte ett lag som hade stora problem att få till tuffa skott vilket gjorde att jag hade en tämligen behaglig afton. Klarade mig till och med ifrån blåmärken i händerna efter fångade bollar, vilket annars brukar vara standard.

Än så länge har jag inte sagt till Jennifer att det är ett nytt lag som jag spelar med, men det lär vara oundvikligt att dölja när även mitt vanliga hockeybockeylag drar igång.

Fortfarande ett under att jag är gift.

Funderar också på vilken fotbollsmatch som jag skall se i helgen? Det är ju avgörande i division 5. Kode slåss för att knipa andraplatsen i division 5a och Nästes SK spelar en direkt avgörande match mot FC Fiskebäck om att hänga kvar i division 5b. För tillfället lutar det nog åt Näset, men inget är hugget i sten än.

I måndags tog styrelsebeslutet att Skottfint kommer spela i division 3 nästa år. Tydligen inget helt självklart beslut (men en enig styrelse) då det är många parametrar som måste klaffa för att man skall känna sig redo för en division högre. Jäklar va kul dock!

Idag är det träningsfri dag både för mig och Jennifer, så vem vet. Efter något glas rött så kanske lampan släcks lite tidigare än normalt, men man får inte hoppas på för mycket.

Inga bromsspår här inte

Under året så stod vi för en magisk bedrift med BK Skottfint. Som ni flesta vet så är Skottfint ett gäng gubbar som vill spela boll och ha det jävligt roligt samtidigt.

Framgångssagan har bara fortsatt och fortsatt och nu är vi där att det är dags att lämna lokalserierna bakom sig.

Sedan jag drog igång med fotbollen igen 2002 så har det blivit 202 spelade matcher i division 6 till division 4, 17 gula kort, 1 rött och 5 assist.

Inte illa faktiskt när man ser tillbaka på det.

Nu väntar flera nya lag som man skall sätta sig in i och analysera. Det är just förarbetet som jag älskar. Att försöka bilda sig en uppfattning trots att man aldrig sett spelarna.

Gårdagen gick annars åt till att få massage. En hel dag enbart med massage, tänker ni? Nä, men sviter efter massage säger jag.

Fy sjutton va hon fick jobba med min kropp. Likt en båt som blivit skeppsbruten låg jag där på britsen. Är det bara jag som har tvångstankar att det hade varit roligt att släppa väder när man ligger där på mage och någon knådar ens rygg och nacke? Nu gjorde jag inte detta men tanken slog mig faktiskt några gånger.

Något som också slog mig var funderingen vilka underkläder jag hade på mig. Jag är inte känd för att ha de sexigaste underkläderna i laget så det var lite nervöst när den kvinnliga massören bad mig klä av mig till enbart underkläderna. Turligt nog hade jag valt mina gå-bort-kalsonger dagen till ära. Det vill säga de kalsonger jag använder när jag skall ut på lokal alternativt gå hem till någon. Tur att jag inte använde mina funktionskalsonger. Det vill säga de med hål i så att allt kan andas som det skall.

Nu är man i alla fall smidigare, inte snyggare, bara smidigare.

Idag är det full fokus på hockeybockeyn ikväll. Jag skall gästspela för ett lag där flera gamla hockeykamrater spelar i. Jäklar va kul.

Håll tummarna.

Var är reffen?

Säga vad man vill om att man förlorar en match eller att man tappar poäng på ett onödigt sätt, men jag tycker att det är synd när skribenter på föreningars hemsidor enbart skriver ett matchreferat när det går bra för respektive lag.

Det är flera lag som enbart skriver några rader när man har tagit 3 poäng och lika många rader som poäng om man skulle ha förlorat. Sedan finns det alltid lag som inte skriver några rader alls efter en match.

För oss fotbollsnördar så vill vi ju suga i oss så mycket av den lokala fotbollen som möjligt. Man vill alltid se båda sidorna av ett mynt efter en match. Inte bara den segrande, blanka sidan utan även den förlorande, lite smutsiga sidan.

I BK Skottfint så är vi otroligt bortskämda med att vi har en av seriens bästa skribenter som förser oss med otroligt detaljerade matchreferat – Stefan Landhage. Såväl vinst som förlust skrivs på ett föredömligt sätt med en stor bit av humor i.

Under min tid i Kode så hade vi en spelare, Robert Tartagni som skrev underbara matchreferat. Man satt nästan och tryckte F5 i sin webbläsare varje minut för att kolla om han hade skrivit något referat direkt efter en spelad match.

På senare år så har tiden valts att läggas på annat för min gode vän, men jag saknar fortfarande hans liknelser.

Så detta är egentligen en begäran ifrån mig till alla föreningar inom lokalfotbollen i Göteborg – snälla skriv några rader om er syn på matchen. Det behövs inte mycket men det gör alla oss inbitna fotbollsnördar glada.
Ett ypperligt exempel är matchen mellan Mölnlycke IF – Askims IK som skulle spelats i fredags. Tyvärr blev det ingen match då domaren av familjeskäl fått förhinder. Inte ett ord om detta på någon av föreningssidorna. Jag fick vända mig till förbundet för att skaffa mig information.

*****
Veckans enda träning avverkades igår. För egen del så hade jag riktigt svårt att tända till. Kände mig mentalt trött, vilket tyvärr fick inverkan på mitt spel. Huvudet var liksom inte riktigt med och många konstiga beslut togs från min sida.

Jobbigast var nog att vår backklippa Oscar Bergström på något märkligt sätt vred till sitt knä under tvåmålsspelet. Förhoppningsvis så är det inte så farligt men man vet aldrig. Nu har vi ersättare på den positionen, men Oscar har börjat säsongen på ett underbart sätt. Även vårt ”gamla” nyförvärv Oscar Thor visade igår att han kan trycka in lite bollar i nätet. Återstår och se när han får dra på sig den gul/blå tröjan för första gången. Idag förväntas truppen till morgondagens match presenteras. Skall bli intressant och se vilka som får förtroendet denna gång.

Match på landet

Igår blev det ett besök till min gamla hemmaplan, Lunnevi eller Per Jacobsson Arena som den heter nu. Kode IF hade seriepremiär igår mot Bergsjö. Eftersom Jennifer drog på AW (trots mammledighet!?!) så fick jag ta med mig Elsa upp till Kode.

Matchen i sig var ingen solskenshistoria. Kode borde ha avgjort matchen redan i första halvlek, men nu stod det bara 2-1 till hemmalaget efter två mål av Markus Anderberg som har återvänt efter en sejour i Örgryte.

Markus kommer bli riktigt viktig för Kode om de skall placera sig på övre halvan i serien.

I början av andra halvlek så släppte man in, lite onödigt, 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Något som var riktigt roligt var att träffa alla människor uppe i Kode. Spelare, ledare och supportrar, ja alla ville man hinna med och byta några ord med. Jag försökte hinna med att snacka med så många som möjligt.

Idag skulle det varit Halmstad som bostadsadress, då det nalkas inkilning med BK Skottfint, men sedan julas så har detta datum vigts till firande av min fars 60-årsdag. Så tyvärr…

Men jag hoppas jag får löpande rapporter om firande nere i Halmstad.

Något har man gjort i alla fall

Jag tror nog att jag har bränt mina broar till att spela i min modersklubb någon mer gång i mitt liv. I alla fall så länge som Oscar Marek är tränare för den i alla fall.

För följande notis publicerades under veckan i Kungälvsposten.

IMG_0279

Bloggen som Marek refererar till är mitt inlägg om att Ralle hade lämnat för Romelanda. Där kallade jag honom för Judas, men mycket med glimten i ögat. Något som tydligen inte gick hem hos alla.

Inläggen kan ni läsa här:
Judas kom till byn
Den galna säsongen i ett nötskal

Jag kan bara säga följande: hahahaha!