Kategoriarkiv: Näsets SK

Näsets SK tog hissen ner

Det blev respass ur division 5b för mina gamla lagkamrater i Näsets SK under gårdagen. Det blev förlust mot FC Fiskebäck med 0-1 i den direkt avgörande matchen för överlevnad och undvika nedflyttning.

Grattis till FC Fiskebäck.

Jag tycker att det är märkligt att man hamnade i denna situation överhuvudtaget. När jag lämnade NSK i vintras så tyckte jag ändå att spelartruppen såg relativt stark ut. Tillräckligt stark för att inte åka ur en serie till. Jannes inställning och spelidé tyckte jag lät sund och något som behövdes i laget. Kanske var truppen i yngsta laget, där det kanske saknades lite grundläggande kunskaper såsom press/understöd m.m.

Varför det gick så snett som det gjort vet jag inte då jag inte har haft någon insyn i laget under säsongen.

Om man hade en tuff resa framför sig inför denna säsong så är det inget man står inför nästa säsong. Frågan är hur/när man lyckas resa sig igen?

Jag är ledsen att säga det men det är flera som måste förstå att laget är större än jaget. Lite för många som tycker att de är stjärnor och kan göra lite som de vill, men det gäller att rannsaka sig själv. Undra ifall det är någon ifrån Näsets SK som kommer att titta ner på Skottfints träningar under vintern?

Trots att serien precis har avslutats så börjar jag känna ett litet sug att lira lite boll igen. Man kanske skall signa på för något futsallag under vintern? I och med att jag har en sådan bländande teknik så hade jag ju passat in perfekt i den typen av miljö.

Både gott och blandat

Det blev inget tittande på fotboll igår och det blir inget idag heller. Det är då för jävligt. Min tanke var att jag skulle sticka iväg igår och titta på Näsets SK mot FC Fiskebäck, men i fredags så upptäckte jag att den matchen spelas idag. Tyvärr så krockar detta med firandet av min far som idag fyller 61.

Fy sjutton va gammal den gamle gubben börjar bli. Bara 4 år kvar tills pension.

Gårdagens resultat i fotbollsgöteborg var både väntade och glädjande. Med det menar jag inte att det var väntat och glädjande att Kode förlorade, men i och med att Romelanda vann sin match så kunde inte Kode knipa andraplatsen ändå.

Dock så var det glädjande för Kodes del att Dalen KFF vann sin match i kvalet till trean mot Holmalund. Även Kortedala vann sin hemmamatch med 2-0 vilket gör att det ser ljust ut för Kode att gå direkt upp istället för att kvala.

Om ni undrar hur pokern gick så är svaret enkelt – åt helvete.

Snart dags för ett avsnitt av serien Bron igen. Jäklar va bra den är.

Onsdag mitt i arbetsveckan

Halva arbetsveckan är passerad, Kicki Danielssons Bra vibrationer snurrar för fullt i mitt huvud och livet känns allmänt behagligt. Min dotter har sovit en hel natt utan att hosta vilket borde betyda att jag borde sovit hela natten, men icke. Istället så tyckte vår kära katt att i natt är en bra natt att jävlas med hennes ägare.

Eftersom min fru alltid sover lika hårt som sittytan på drängsoffa så blir det jag som fick gå upp och försöka tvinga ut katten ur huset. Klockan 4:30 var jag inte så pigg på det men gjorde det ändå.

Seger igår också i hockeybockeyn med 5-0. Vi mötte ett lag som hade stora problem att få till tuffa skott vilket gjorde att jag hade en tämligen behaglig afton. Klarade mig till och med ifrån blåmärken i händerna efter fångade bollar, vilket annars brukar vara standard.

Än så länge har jag inte sagt till Jennifer att det är ett nytt lag som jag spelar med, men det lär vara oundvikligt att dölja när även mitt vanliga hockeybockeylag drar igång.

Fortfarande ett under att jag är gift.

Funderar också på vilken fotbollsmatch som jag skall se i helgen? Det är ju avgörande i division 5. Kode slåss för att knipa andraplatsen i division 5a och Nästes SK spelar en direkt avgörande match mot FC Fiskebäck om att hänga kvar i division 5b. För tillfället lutar det nog åt Näset, men inget är hugget i sten än.

I måndags tog styrelsebeslutet att Skottfint kommer spela i division 3 nästa år. Tydligen inget helt självklart beslut (men en enig styrelse) då det är många parametrar som måste klaffa för att man skall känna sig redo för en division högre. Jäklar va kul dock!

Idag är det träningsfri dag både för mig och Jennifer, så vem vet. Efter något glas rött så kanske lampan släcks lite tidigare än normalt, men man får inte hoppas på för mycket.

Inga bromsspår här inte

Under året så stod vi för en magisk bedrift med BK Skottfint. Som ni flesta vet så är Skottfint ett gäng gubbar som vill spela boll och ha det jävligt roligt samtidigt.

Framgångssagan har bara fortsatt och fortsatt och nu är vi där att det är dags att lämna lokalserierna bakom sig.

Sedan jag drog igång med fotbollen igen 2002 så har det blivit 202 spelade matcher i division 6 till division 4, 17 gula kort, 1 rött och 5 assist.

Inte illa faktiskt när man ser tillbaka på det.

Nu väntar flera nya lag som man skall sätta sig in i och analysera. Det är just förarbetet som jag älskar. Att försöka bilda sig en uppfattning trots att man aldrig sett spelarna.

Gårdagen gick annars åt till att få massage. En hel dag enbart med massage, tänker ni? Nä, men sviter efter massage säger jag.

Fy sjutton va hon fick jobba med min kropp. Likt en båt som blivit skeppsbruten låg jag där på britsen. Är det bara jag som har tvångstankar att det hade varit roligt att släppa väder när man ligger där på mage och någon knådar ens rygg och nacke? Nu gjorde jag inte detta men tanken slog mig faktiskt några gånger.

Något som också slog mig var funderingen vilka underkläder jag hade på mig. Jag är inte känd för att ha de sexigaste underkläderna i laget så det var lite nervöst när den kvinnliga massören bad mig klä av mig till enbart underkläderna. Turligt nog hade jag valt mina gå-bort-kalsonger dagen till ära. Det vill säga de kalsonger jag använder när jag skall ut på lokal alternativt gå hem till någon. Tur att jag inte använde mina funktionskalsonger. Det vill säga de med hål i så att allt kan andas som det skall.

Nu är man i alla fall smidigare, inte snyggare, bara smidigare.

Idag är det full fokus på hockeybockeyn ikväll. Jag skall gästspela för ett lag där flera gamla hockeykamrater spelar i. Jäklar va kul.

Håll tummarna.

Historia mot BK Skottfint

Idag är ju, som ni vet, BK Skottfint min klubbadress. Jag satt och funderade vad jag hade för relation till Skottfint innan jag skrev på för denna popklubb.

Som tur är så har BK Skottfint allt som ofta skrivit riktigt utförliga och grymma referat. Såväl seger som förlust är dokumenterat in i minsta detalj. Tidigare så filmade man även flera av matcherna vilket nästan höll samma klass som vilken fredagsunderhållning som helst.

Jag kommer göra ett axplock av det som skrivits i matcherna som jag spelat mot BK Skottfint.
Noterbart är att jag aldrig har vunnit mot BK Skottfint.

2/5 – 2009
BK Skottfint – Kode IF
2-1

Länk till referatet

“Efter den initiala anstormingen så lyckades iallafall Skottfint lyfta upp spelet nog för att få en hörna i den 16:e minuten.
Hörnan slogs av Leo och medans Kjell brände av en lång ramsa om att folk aldrig gör som vi säger så svävade bollen mot halvcirkeln utanför straffområdet där Alle slog till med en mästerlig volley vars träff hördes ända ut till 0300 området och bollen gick som en missil rätt upp i nättaket bakom en chanslös Kode målvakt fram till 1-0”

Detta är mitt enda minne ifrån denna match. Jävla Allé!!!

21/8 – 2009
Kode IF – BK S
0-1

Länk till referatet
”På den efterföljande hörnan krävdes det en minst sagt spektakulär räddning från Kodes målvakt för att freda sitt mål då Olle sätter pannan till och mer eller mindre redan påbörjat sin målgest när målvakten får upp näven och tippar den via ribban, Skottfintare och ut till inspark.”

Återigen, jävla Allé som gjorde mål igen!!!

23/4 – 2010
BK S – Kode IF
1-1

Länk till referatet
”Men så med bara två minuter kvar fälldes Billy i straffområdet och efter konsultation med sin assisterande så dömde domaren straff för Skottfint igen.
Peter stegade åter igen fram men denna gång slog han bollen utanför stolpen.”

Mitt minne är Peters miss. Bollen gick precis utanför stolpen, men när han stega fram så trodde jag att matchen var förlorad. Nu fick vi med oss en poäng i alla fall.

30/6 – 2010
Kode IF – BK S
0-3

Länk till referatet

”Matchen höll på att börja på bästa sätt för det för dagen blåklädda Skottfint då Kodes målvakt plockar upp en bakåtpass med händerna och Skottfint får en indirekt frispark i ypperligt läge.
Iom att frisparken var indirekt fick Karoly göra ett pet innan och hans pet till Dagge var perfekt.
Dagge tog i och lade hela sin tyngd bakom vilket skickade bollen i raketfart rätt i stolpen så det small ända bort till Centrala Göteborg men bollen höll sig utanför nät denna gång.”
Jag hade inget val annat än plocka upp den med händerna, för annars hade det blivit mål, så dålig var hemåtpassen.

”Efter 2-0 målet så dämpades Kodes kämpaglöd något. Trots detta fick dom syna sina två första (och enda ) ostskivor i matchen inom loppet av tre minuter. (I samband med det andra fick även Kodes spelare en pratstund med vår Sportchef (eller kan ha varit Tommy Söderberg). Men det redde ut sig tämligen omgående.”

Detta är mitt första minne av underbara och karismatiske sportchef, något jag påpekade för honom när han ringde i höstas. Personen som flisades ner var Pierre Jenzen utav Oscar Wallén. Undra ifall Jenzen hade lyckats bättre om han inte varit på väg till månen med den tacklingen av Oscar? Kommer såväl ihåg den.

27/5 – 2011
Näsets SK – BK S
1-1

Länk till referatet

Det var denna matchen som polarna Jonatan Henriksson och Lucas Engwall skulle mötas för första gången. Tyvärr så fick Lucas lämna planen relativt tidigt på grund av en huvudskada.

”Bara fem minuter senare var det dags för nästa huvudskada då Luke fick en armbåge(?) i pannan vilket öppnade upp ett sår i pannan och kraften var inte med young skywalker denna gång utan han såg mer ut som sergent Barnes än Luke när han lämnade åkeredsvallen för att sys.”

9/9 – 2011
BK S – Näsets SK
1-1

Länk till referatet

Dagen innan mitt bröllop så spelade jag mot BKS. Under hela matchen så var jag livrädd att jag skulle åka på någon smäll som skulle tvinga mig att ställa in bröllopet. Nu skedde det inget som tur var utan jag kunde fint tacka ja dagen därpå till min underbara fru Jennifer.

21/4 – 2012
BK S – Näsets SK
3-0

Länk till reratet

Jag började på bänken efter att precis kommit hem ifrån USA men blev inslängd i halvlek efter att Viktor tappat linsen under matchen. Då stod det redan 3-0 och matchen kändes redan avgjord. Inte mycket att göra.

Detta var lite om mina matcher mot BK Skottfint genom tiderna. Vi får se om man någon gång spelar mot dessa lag (Kode IF och Näsets SK) fast ”på andra sidan”.

Troligen är det Stefan Landhage som skrivit de flesta av dessa matchreferat. Gå in och kolla för det är riktigt rolig läsning.

Ett steg närmare

Jag har inte tackat Näsets SK för att ni på ett snabbt och smidigt sätt löste min övergång till BK Skottfint. Eftersom jag tog beslutet efter att det öppna fönstret hade stängt så hade Näset kunnat sätta sig på tvären och jag hade således inte kunnat representera de Gulé å Blåé under 2013.

Men idag blev det klart. Nu är jag helt officiellt en spelare för BK Skottfint. Idag blev nämligen min övergång helt klar hos förbundet.

Detta va en fin alla hjärtans dags present som Stefan Mildeaus gav mig.

Så ett steg närmare att bli klassad som en Bra Kille.

One down…

Det hände mycket i de sista timmarna av det öppna transferfönstret. Det som drabbade oss främst är att Azmar Jalali lämnade oss för Kaverös. Inget ont om att Azmar lämnar oss, men han är bra mycket bättre än att spela med Kaverös. Säger därmed inte att Kaverös är dåliga utan mer att Azmar är bra då han själv vill.

Lycka till Azmar.

Igår var det årets sista träning, tyvärr utan min medverkan då mina fötter fortfarande är extremt ömma sedan förra veckan. Båda naglarna på stortårna är helt fucked-up.

Jag har varit tvungen att käka värktabletter för att ens kunna somna på kvällarna. Jag får hoppas att det blir bättre de närmaste dagarna för såhär vill jag inte känna över julen.

Julen ja… Detta med julklappar blir bara svårare och svårare för varje år och nu skall man köpa till den lille också. Vad köper man till en som inte fattar att hon får något?

Idéer någon?

Judas kom till byn

Såhär i kristna högtider, som trots allt julen är så vill jag passa på att prata om en person som också härstammar ifrån kristendomen. Det är personen Judas. Judas va den personen som förrådde Jesus vilket gjorde att han blev fängslad. Men det Judas gjorde berörde enbart en person, men den personen jag tänker namnge nu förrådde ungefär 25-30 personer.

Det är Rasmus Wilhelmsson som under flera säsonger spelat med Kode, men som nu har skrivit på för lokalkonkurrenterna Romelanda. Detta är ett förräderi utöver sitt like. Jag själv gick ifrån Romelanda till Kode, men det hade att göra med att jag inte fick spela i Romelanda samt att Kode och Romelanda inte låg i samma serie då. Nu när båda klubbarna är på samma nivå så är detta ett extremt förräderi.

Ralle är en av de skönaste personerna som jag spelat med så egentligen vill jag inte skriva något illa om honom men detta svek skall han inte få komma undan med.

Jag och Ralle under vår match mot Kode våren 2012. Foto: Petter Wrenne

Förhoppningsvis så är Ralle miljonär nu, för annars ser jag ingen anledning till att byta klubb. Ett bra samlings ord för detta är nog usch.

Nog pratat om detta… Nästa fråga är hur många kilon som jag kommer att gå upp nu när jag levererat allt godis som jag köpt till jobbet?
Klarar jag mig under 3 kilo i uppgång så är jag nöjd.

En jäkla massa godis. Ungefär 8 kilo för att vara mer exakt

Idag är det förhoppningsvis träning. Länge sedan man sprang på det gröna fältet, men det finns risk att kvällens träning blir inställd. Men jag kommer ändå att få röra på mig då det nalkas innebandymatch idag och inte mot vem som helst utan mot min bror samt kusin. Snacka om viktig match.

Så vi får se om jag skriver något mer under veckan. Beror lite på resultatet.

Blått blod

Fy bövelen va otaktiskt utav mig att sparka in i målburen under gårdagens lunchinnebandy. Nu har jag värdens blåaste nagel som gör hur ont som helst. Men sjutton vad det spruta blod ifrån tån.

Problem blir imorgon då det är lucia, så när jag skall köra midnatt råder med Elsa så får jag skita i rörelsen ”tippa fram på tårna”, för då lär det spruta ut en fontän ifrån mina ögon på grund av smärta.

Gårdagen julbak blev annars en riktig hit. Vi valde att göra en racingbana. Men jäklar va lång tid det tar att baka, men resultatet blev bra.

Resultat av årets julbak

Tror jag han ta 3 powernaps innan vi va klara. Som tur va så hade jag inte så långt hem när vi väl blev klara.

Idag skall jag köpa fjäskningsgodis för mitt projekt. En liten gåva som jag skall ge till min kund. Godis för 500 kronor skall inhandlas, så det lär bli mycket godis.

Dog ett beslut igår att inte spela kommande säsong med Kode. Även om det hade varit roligt att återförenas med flera kamrater så måste man inse att tiden inte finns där.

Så fortfarande under vinröd flagga för min del. Vad jag förstod på vår sportchef så har några intressanta personer skrivit på för kommande säsong. Mer om detta när jag får tillåtelse att skriva om det.

Då va den kommen…

Då trillade den ner. Snöhelvetet…

Jag uppskattar snö max 10 dagar om året och det är på julafton, nyår samt när man skall åka skidor. Även en och annan helgdag skulle det funka också, men annars vill jag ha snöfria vägar. För så fort det kommer lite snö på vägarna så stannar trafiken upp helt i denna stad. Exempelvis så tog det mig 58 minuter att ta sig till jobbet till skillnad från vanliga 22 minuter.

Inte nog med detta så lär väl säkert dagens fotbollsträning bli inställd då snöröjning säkert inte kommer stå högst på schemat. Väntar bara på samtalet.

Men gårdagen va en fin dag. Kallt och ingen snö på backen. Som pricken över i:et så blev det lite pepparkaksbak hemma hos päronen ute i Romelanda.

Pappa gick loss på någon av sina 20 julskivor. När jag ser pappas cd-samling så inser jag att cd-industrin kommer att leva så länge som min far lever. En gedigen samling måste man säga.

Jag lovar att återkomma så fort jag får meddelandet att träningen blir inställd. Troligen innan lunch.

Jag låter inte bitter va?