Kategoriarkiv: Skottfintfesten

Romelanda i premiären

Nu är det äntligen snart dags igen!
Självklart pratar jag om Skottfintfesten. Bland alla fester som finns så är skottfintfesten något speciellt. En fest där alla har som utgångspunkt att det skall bli en extremt trevlig tillställning.
Ni kommer inte att missa detta event om ni hänger på denna sida.

Just nu är vi inne i en av de tråkigaste perioderna med att spela fotboll. Slutet av januari månad är en period som man helt hade kunnat skita i som fotbollsspelare.

Och det är flera som också har valt att skita i just denna period.
Gårdagens träning var väl en av de glesaste när det kommer till antalet närvarande. 11 tappra spelare trotsade Göteborgs grådassiga väderlek och tog sig upp till Ruddalen. Vi får hoppas att det blir fler inom kort.

Sedan blev det klart i helgen att vi möter Romelanda i premiären. Fy sjutton va kul. Nu gäller det att man inte skadar sig så att man kan konkurrera om en plats i premiären. Just nu är inte konkurrensen så extrem då jag har varit ensam målvakt de senaste träningarna, men man vet aldrig vad som lurar runt hörnet.

Äntligen tillbaka

Äntligen måndag igen! Inte ofta man kan använda den frasen men idag känns det faktiskt så. Att man kan sätta sig på sin stol på jobbet och bara göra just det – jobba.

Fredagen var jag ensam hemma med Elsa då Jennifer skulle ut på gallej med jobbet. När väl hon somnat så kom datorn fram och ytterligare några timmars jobb avverkades. Tidigt på lördagen var det dags för hockeybockey. Sur förlust med uddamålet. Inte helt nöjd med min insatts.

På kvällen så smällde det av ordentligt. Skottfintfesten – Winter Experience gick av stapeln. Strax över 300 gäster kom och hade (förhoppningsvis) en rolig stund.

Många goa outfits skådades, bl.a en isbjörn, Cool Running samt Eddie the Eagel.
Själv så safe:ade jag och tog på mig skidkläderna helt enkelt.

Bilder ifrån festen hittar ni här.

Om ni missade så får ni se till att komma till våren istället. Gå in på Facebook och gilla Skottfintfesten för att inte missa något.

Söndagen borde börjat med soffläge, men istället så stack jag iväg och spelade innebandy i korpen. Årets första match för min del. Vinst med 6-4. Underbart!

Sedan var det bara att leka med Elsa lite resten av dagen. Jag är jävligt glad för att jag inte blajade i mig en jäkla massa öl under festen.

Denna vecka är jag jäkligt glad att Kode slapp kval till fyran. I och med att både Dalen och Kortedala lyckades spela till sig platser i trean så slapp Kode kvala mot Eriksberg. Eftersom det väntas monsunregn på tisdag så hade jag nog varit tveksam till om jag orkat åka ner och kolla på den matchen. Nu slapp jag, vilket var underbart. Stort grattis!

En olugn fredag

Fredag och dagen innan Skottfintfesten.
Vanligtvis så brukar jag vara relativt lugn på fredagar i ett försök att varva ner tidigt, men idag är det helt omöjligt.
Främst då jag inte är helt hundra på vad jag skall ha på mig imorgon samt att jag har en hel del saker att stå i under morgondagen.
Imorgon avgörs kvalet till trean och för göteborgslagen så ser det onekligen bra ut. Det räcker att ett lag går upp så slipper Kode kvala till fyran utan flyttas upp automatiskt vilket skulle glädja mitt gul/svarta bondehjärta.

På tal om svart, hur sjutton kan man få en finne på knät? Jag har lyckats i alla fall. Varje gång knät nuddar marken så svider det till. Fy bövelen.

Jag fick även i veckan ett mail ifrån vår tränare med alla träningstider fram till påsk. Det känns rätt avlägset att börja tänka på påsk redan. Detta mail räddade min helg i vilket fall. Nu vet jag att jag skall sitta på söndag och lägga in alla träningar och matcher på vår hemsida. Gott med lite extrajobb.

Imorgon är det även premiär för mitt riktiga hockeybockeylag. 9.30 är det avspel i Rambergshallen. Vårt lag under morgondagen kommer att bestå av 3 kvinnor och 5 män. Alltid kul och se motståndarnas miner när de ser att det är till viss del kvinnor som de möter.

Vi får se hur det går.

Smarta korpen

Lyssna aldrig på en värmlänning. Under festen i lördags så tyckte ”Olle” att vi skulle göra något roligt på fotot som skulle tas på oss.
Eftersom ”Olle” (eller Anders Fredriksson som han egentligen heter) hade lyckats med att trycka in två bollar mot Sandarna tidigare under dagen så tyckte jag han skulle få välja uppställning på fotot.

Såhär i efterhand så var väl inte detta mitt smartaste drag.
Här är resultatet.

Foto: David Tranberg

Foto: David Tranberg

—–

Trots att måndagens träning är flyttad tills idag så lyckades jag ändå spela lite boll igår. Det var årets första korpmatch, för min del som avverkades. I år så är det enbart ett lag som gäller i korpen mot tidigare två. I år så kommer jag enbart att spela med Mix Megapol i mån av tid.

Det roliga är att en kille som varit och tränat med oss i Skottfint också är med i laget. Hans närvaro är nog bra mycket viktigare än min då han verkligen springer på allt.

Gårdagens match slutade med vinst, 6-1 mot Asians Lions. Deras mål kom till på straff och även om det är 7-mannamål så är det riktigt svårt att stoppa en straff.

Dagens träning får bedrivas utan min medverkan då jag har ett styrelsemöte som jag måste gå på. Nästan så att man känner sig som ett styrelseproffs.

Idag har jag också börjat ta tag i mina framtidsplaner, men mer om detta lite längre fram.

Nästan precis som vanlig

Allt var som vanligt i morse.
Först ringer klockan men jag ligger kvar och snoozar i 40 minuter. Först efter att min lilla dotter på 8 månader ger mig ett knytnävsslag i magen, som sovit mellan mig och min fru, inser jag att det är dags att gå upp. För att göra min fru glad så tog jag med mig dottern ner så hon kunde få några minuters till sömn. Allt som vanligt alltså.

Som vanligt så kände jag lukten av bajs ifrån min dotters blöja, men min frukost fick högre prioritet. Återigen precis som vanligt. Disk och tvätt fixades innan det var dags att göra sig i ordning för avfärd till jobbet. Precis som vanligt.

Precis som vanligt så lät jag min fru byta morgonblöjan på dottern, medan jag fixade det sista innan jag satte mig i bilen (gubbsvin – jag vet).

Väl på jobbet så tog jag mig en kopp kaffe innan första tangenten trycktes ner – precis som vanligt och precis som vanligt så hade vi vårt avstämningsmöte klockan 09:00.

Vad som inte är som vanligt är att jag har suttit med ett leende under i stort sett hela dagen. Tankarna har hela tiden flugit tillbaka till lördagen. Tror inte det går och få en mer perfekt dag.

Hela tiden så får man bilder framför sig som gör att man skrattar till. Hoppas detta kan hålla i sig.

Återhämta sig

Vilken jäkla dag.

Först var det match mot Sandarna BK där vi fullständigt krossade Sandarna. Att vi släppte två mål var nog mest oskärpa. Leder man med 5-0 så är det lätt att man tappar skärpan någon gång under matchen. Detta gjordes vid två fast situationer.

Båda två var inåtskruvde historier. Den första en frispark 6-7 meter utan för straffområdet som nickskarvades in.
Det andra målet var en inåtskruvad hörna som nickades in. Där var jag lite passiv och den borde jag har plockat bort. Lite dåligt ifrån min sida.

Framåt hade killarna lekstuga. Mille gör 3 mål och Olle 2. Sedan gör Johan Bengtsson sitt första mål i BK Skottfint tröjan i sin första match för samma klubb. Grymt!

Efter matchen blev det snabb hemfärd för att göra sig i ordning inför den stora festen som vi hade på Berg 211.

Vilken tillställning det blev. För er som inte var där så kan jag säga att ni missade något speciellt.

Jag var länge sedan jag var på en så rolig fest. Runt 350 gäster som skrattade, skålade och dansade. Vi var tvungna att hålla brandsläckaren i beredskap då dansgolvet riktigt glödde.

Personligen så gick jag utklädd till Sacha Baron Cohens karaktär Brüno. Jag hoppas att jag kan komma över lite bilder under dagen så får ni se hur det såg ut.

Ett stort tack till alla gäster!

Nu blir det återhämtning.

Årets event närmar sig

Kom på att det var ett tag sedan jag skrev något. Illa!

Gårdagens träning var riktigt rolig då man fick höra om alla spektakel som inträffat under ”träningslägret”. Tyvärr blir det inte lika roligt när man själv inte medverkat, men med tanke på hur vissa såg ut så kanske man skall vara glad för det.

Själv dras man fortfarande av skavanker ifrån matchen i torsdags. Smalben är fortfarande ömmande och foten svullen, men skulle jag få förnyat förtroende på lördag så skall det inte vara några problem. Man har ju spelat i värre tillstånd om man säger så.

Även om man har börjat att lägga fokus på helgens match så ligger det också lite fokus på lördagskvällens stora happening.

Det vill säga Skottfintfesten!!!

Senast det var en fest av denna kaliber var nog Project X. Själv införskaffade jag mig min outfit under dagen. Tyvärr kan jag inte visa några bilder då jag inte vill avslöja vem jag skall efterlikna.

Så om ni inte anmält er till festen så är det hög tid. Alla är välkomna. Utklädda eller inte. Det viktigaste är ju trots allt att alla skall ha roligt. Så klicka på bannern för att komma till eventet på Facebook.