Kategoriarkiv: BK Skottfint

En summering samt om framtid

Sådär ja, då föll jag tillbaka till gamla ovanor. Att glömma bort att skriva några rader. Mycket märkligt detta. Jag tycker det är skitkul att skriva men ändå så glömmer jag bort det.

Jaja, nu skall jag i alla fall ge mig på att göra en liten summering av förra året samt avsluta vart jag/vi står idag.

Förra säsongen så var det BK Skottfints första år i seriespel under Svenska Fotbollsförbundets regi. En stor utmaning och test om vår filosofi som förening skulle falla väl ut även en division högre upp.

Vi började säsongen med att fylla på vår trupp med ytterligare några riktigt bra killar. Bland annat en kreativ innermittfältare vid namn Marcus van Horik.

Föreningens filosofi har alltid varit att Bra Killar skall vid två tillfällen i veckan ha möjligheten att komma till Ruddalen och spela boll ihop. Familj och jobb går före fotbollen vilket skall respekteras.

Våra motståndare i serien tränade minst en gång mer i veckan än oss samt att deras medelålder i truppen oftast låg 5-6 år under vår.

Trots detta så gör vi en bra försäsong men i genrepet så går vi på en ordentlig plump i protokollet då Stenungsund blir allt för svåra.

Även seriepremiären åker vi på en 0-1 förlust hemma mot Stafsinge.
Sedan börjar vi att trumma på och en bra bit in i serien så har vi tätkänning, men så kommer semestertider. Här kommer vi in i en jäkla svacka. 10 omgångar utan vinst och vips så var vi i botten. Dock så hämtade vi kraft och lyckades knipa en kvalplats.

Ett kval som gjorde mer ont än gott. Bortamatch mot Åkarp nere i Skåne samtidigt som Skottfintgolfen gick av stapeln. En avslutande match mot Kungsbacka dagen efter Skottfintfesten, samt en match mot Velebit som fick avbrytas då det började brinna på Ruddalen mitt under vår match.

Ja, ni hör.

Men vi skall väl ändå vara nöjda med att vi lyckades gå obesegrade genom de sista 8 matcherna vilket får anses vara bra.

Inför denna säsongen så har vi haft fler spelarförluster än vad det har kommit in spelare, vilket är riktigt synd.

Dock har vi spelat två matcher hittills utan att förlorat. Båda matcherna har varit mot lag som skall vara bättre än oss just nu. 0-0 mot GFF och nu senast 2-1 mot Virgo.

För egen del så har det gått helt ok vilket kan ses som ett orosmoln. Oftast brukar jag vara helt under isen vid denna tidpunkt av säsongen. Jag får hoppas att den formsvackan inte kommer senare bara.

Något som äntligen börjar nu är Let´s dance. Äntligen är fredagarna räddade ett tag framöver.

Nu hoppas jag att det inte dröjer lika lång tid innan nästa inlägg igen.

Matcher är igång

Då var vi äntligen igång. Nu återstår bara 9 månader tills vi spelar vår sista match för 2015.

I torsdags så blåste domaren Adnar Tongur gång vår match mot Göteborgs FF på Valhalla IP. Många nya Skottfintare fick visa upp sig för första gången i den gula tröjan.

Det visade sig rätt snabbt att tempot inte skulle bli det allra högsta och det kändes som det var GFF som var lite hetare till en början. Vi försökte rulla boll men det blev allt för ofta i sidled och vi hotade aldrig direkt i djupet.

Sett över 90 minuter så fick väl Sippan lite fler frågetecken än svar. Något som tyvärr verkar oroväckande var att Erik Johansson fick utgå rätt snabbt. Förhoppningsvis utan en allt för kraftig skada.

Efter 90 minuter så visade resultattavlan fortfarande 0-0. Med lite mer kyla så hade vi säkert kunnat pilla in en boll men det kunde lika gärna GFF också ha gjort.

För egen del så fick jag ett litet bakslag i mitt opererade knä. Troligen något ledband som blev lite irriterat och efter en helg knaprande av Voltaren så börjar det släppa.

Veckan som kommer så är det 2 träningar och sedan match mot Virgo på lördag. Virgo som sprang hem den serie som vi har hamnat i så det blir väl en bra värdemätare hur vi står. Mer om detta under veckan.

Romelanda i premiären

Nu är det äntligen snart dags igen!
Självklart pratar jag om Skottfintfesten. Bland alla fester som finns så är skottfintfesten något speciellt. En fest där alla har som utgångspunkt att det skall bli en extremt trevlig tillställning.
Ni kommer inte att missa detta event om ni hänger på denna sida.

Just nu är vi inne i en av de tråkigaste perioderna med att spela fotboll. Slutet av januari månad är en period som man helt hade kunnat skita i som fotbollsspelare.

Och det är flera som också har valt att skita i just denna period.
Gårdagens träning var väl en av de glesaste när det kommer till antalet närvarande. 11 tappra spelare trotsade Göteborgs grådassiga väderlek och tog sig upp till Ruddalen. Vi får hoppas att det blir fler inom kort.

Sedan blev det klart i helgen att vi möter Romelanda i premiären. Fy sjutton va kul. Nu gäller det att man inte skadar sig så att man kan konkurrera om en plats i premiären. Just nu är inte konkurrensen så extrem då jag har varit ensam målvakt de senaste träningarna, men man vet aldrig vad som lurar runt hörnet.

Slask

Försäsong = slasksäsong
Så var det verkligen under gårdagens träning med Skottfint. Stora flingor föll under gårdagens träning men eftersom det var plusgrader så blev detta lika med slask när det kom till planen.
Lägg där till lite lätt hårda (och glatta) bollar så har du vår träning i ett nötskal.

Det positiva var docka att detta gjorde att min teknik helt plötsligt låg på samma nivå som övriga i laget. Lägg därtill att jag gjorde några räddningar så jag måste nästan säga att jag gjorde säsongens träning. Skönt att få det avklarat redan andra träningsveckan. Så slipper man spänna sig varje träning att man måste prestera.

Annars så var detta ingen träning som kommer gå till historien. Det var en sådan träning där man saknade ”bonnelagen”, för där hade vi i alla fall bastu som vi kunde nyttja efter träningen. Nu fick man stå i duschen i 10 minuter för att fötterna skulle återfå känsel.

Trots skitväder så var det ändå 15 man (+ 2 ledare) som trotsade vädrets makter och visade sig. Förhoppningsvis så blir vi fler snart.

Idag blir det en träningsfri dag. Det börjar kännas i kroppen att man tränat 4 dagar i rad. Japp, jag körde egenträning både lördag och söndag, men idag blir det frosseri.

Jäklar va sugen jag blev

Satt igår och tänkte på att det hade varit grymt kul att skriva några rader på bloggen igen.

Blogg som är sååå ute, men det skiter jag i.

En av anledningarna till att jag också blev sugen att skriva några rader är att det är dags för en ny serie.
Jag skall (förhoppningsvis) spela i div 4A denna säsong, vilket innebär att jag kommer att få möta båda mina modersklubbar.

Vadå, två modersklubbar?

Japp, jag ser både Romelanda UF och Kode IF som mina modersklubbar. Det kanske inte är ömsesidigt att dessa två klubbar ser mig som deras produkt, men det skiter jag också i.

Så för första gången så skall jag få åka ut till Lunnevi och sätta mig i motståndarna omklädningsrum, vilket kommer bli spännande.

Därför tänkte jag dra igång denna blogg igen så att ni skall få följa med på min resa med BK Skottfint i deras första säsong i division 4A någonsin.

Välkomna tillbaka!

Nytt rekord!!!

Igår var det ett historiskt avstamp. BK Skottfint gjorde igår sin första träning någonsin under december månad och intresset var stort både bland spelare och supportrar. 28 spelare hade trotsat glöggen och Morden i Sandhamn hemma för att ta sig ner till Ruddalen. Det vill säga så har jag nu varit med och skrivit historia med BK Skottfint.

Både nya och gamla valde att snöra på sig dojorna. Många föreningar hade blivit grymt avundsjuka med en trupp av denna storlek men för BK Skottfint var det nästan lite för mycket folk. Detta gjorde att flera spelare ficka stå lite åt sidan när det var dags för tvåmålsspel.

Förhoppningsvis så fick alla nya spelare chansen att visa upp sig tillräckligt mycket för att ledarna skulle få chansen att bilda sig en bra uppfattning.

Tvåmålsspelet var det inget att snacka om. Både Kara och Trana släppte mer mål än mig vilket borde kanske ses som ett tecken. Tyvärr brukar det vara ett dåligt tecken då jag under hela förra säsongen aldrig vann en internmatch mot Trana, men likt förbannat så fick jag mest speltid. Är detta ett sista dödsryck ifrån Trana?

Jag inser idag att den latsidan som jag legat på har stora liggsår då jag idag är trött i benen trots minimal rörelse under träning.

Förhoppningsvis så blir det bättre innan det är dags för matcher.

Bo-rde vara klar

Idag var dagen som BK Skottfint presenterade sin nya tränare. Eller presenterade… Vår tidigare tränare gick ute på twitter och gjorde en Glenn Hysén genom att skriva ”Välkommen Bo Carlryd som ny tränare i BK Skottfint!”

För er som inte vet vem Bosse Carlryd är så har han tränat Kungsladugård de senaste säsongerna. Jag hoppas att jag skall kunna få en intervju med Bosse som jag kan presentera här. I mitt tycke en respekterad man som gjort mycket för fotbollen i västra Göteborg.

Annars har detta varit en skitdag. Vaknade i morse med täppt näsa samt lite feber. Lägg även till att kroppen kände sig helt matt också, trots att gårdagen inte innehöll någon träning. Jag tog beslutet att stanna hemma ifrån jobbet för att se var detta balkade hän.

Efter någon timme då jag vaknade igen efter att ha somnat om så kom jag på anledningen till att kroppen var matt. Jag hade missat mitt insulin på kvällen vilket gjorde att jag sovit med ett blodsocker som var högre än mitt hårfäste. Detta gör att kroppen ställer in sig på svältmode vilket innebär att näring tas ifrån musklerna.

Efter att ha kämpat igenom förmiddagen så fick jag äntligen kontroll på blodsockret och kroppen började bete sig normalt igen. Dock har jag fortfarande kramper i vaderna så därför har jag gått runt i stödstrumpor idag. Inte sexigt men grymt effektivt.

Imorgon hoppas jag att jag kan komma iväg till jobbet igen.

Nu blir det att samla ihop frågor för en eventuell intervju.

Tack till alla

Vilken jäkla kväll det blev igår och vilken utdelning jag fick.

Först måste jag tacka alla spelare, ledare och folket runt omkring BK Skottfint som har vågat tro på mig.

Säga vad man vill om jag förtjänade att bli Årets Spelare eller inte, men jag är enormt tacksam och stolt.Ett underbart sätt att helt stänga säsongen 2013 på.

IMG_20131110_112621

Jag hade en viss förväntan att jag kanske skulle få ett träningspris då jag vet att jag låg med i toppen på den statistiken, men att bli utnämnd som året spelare är grymt stort för mig.

Som alltid när vi samlas i BK Skottfint så har vi grymt kul och igår var inget undantag. Undrar vad de övriga gästerna på Bitter tyckte när vi satt i ett hörn i lokalen och körde vår avslutningsceremoni? För vi var inte direkt tysta.

Det mest logiska idag hade varit att jag hade haft ryggläge i soffan och bara kollat på tv, men så är inte fallet. 09:30 stod jag fullt påklädd i Tuve ishall redo att spela hockeybockey. Måste säga att det gick riktigt bra för att inte känna sig helt hundra, men med facit i hand så borde jag kanske tackat nej innan.

Idag väntas det besök hos både min och Jennifers farsor. Först lunch i Romelanda sedan middag på Hisingen, så det blir lite flängande.