Kategoriarkiv: Allmänt

Man kanske skall dra igång detta igen

Nu har det gått en tid. Mycket vatten har runnit under bron, men så här ser mitt liv ut i skrivandets stund.

Efter att jag slutade spela fotboll i Hovås/Billdal så skolade jag om till målvaktstränare. Mitt första uppdrag blev att hjälpa Hovås/Billdals damer i Elitettan.

Här kom jag i kontakt med Anna Tamminen som då var i startgroparna för en lysande karriär.

Även om resultaten kanske uteblev, så växte Anna som keeper och tog sig faktiskt till Finländska landslaget efter säsongen, där hon har förblivit sedan dess.

Efter ett år i Hovås som ledare så begav jag mig till Kopparberg/Göteborg FC som målvaktstränare för deras F-19. En resa som var extremt rolig och lärorik. I Kopparberg så spenderade jag 3 år varav det sista året gick jag lite på halvfart men kombinerade detta med att även hjälpa Göteborgs DFF (div 1, dam).

Inför denna säsongen så skulle jag enbart hjälpa GDFF men nu hänger jag på följande:

  • GDFF
  • Älvsborgs FF
  • Solängens BK F-12/13
  • Solängens BK P-15

Så detta med att varva ner har inte riktigt blivit så som jag hade tänkt, men nu funderar jag att kanske även ta upp detta igen för att på så sätt hjälpa andra som vill utveckla sig som målvaktstränare.

Vi får se vart det landar….

Foto: Martin Holmberg

Jäklar va sugen jag blev

Satt igår och tänkte på att det hade varit grymt kul att skriva några rader på bloggen igen.

Blogg som är sååå ute, men det skiter jag i.

En av anledningarna till att jag också blev sugen att skriva några rader är att det är dags för en ny serie.
Jag skall (förhoppningsvis) spela i div 4A denna säsong, vilket innebär att jag kommer att få möta båda mina modersklubbar.

Vadå, två modersklubbar?

Japp, jag ser både Romelanda UF och Kode IF som mina modersklubbar. Det kanske inte är ömsesidigt att dessa två klubbar ser mig som deras produkt, men det skiter jag också i.

Så för första gången så skall jag få åka ut till Lunnevi och sätta mig i motståndarna omklädningsrum, vilket kommer bli spännande.

Därför tänkte jag dra igång denna blogg igen så att ni skall få följa med på min resa med BK Skottfint i deras första säsong i division 4A någonsin.

Välkomna tillbaka!

Bo-rde vara klar

Idag var dagen som BK Skottfint presenterade sin nya tränare. Eller presenterade… Vår tidigare tränare gick ute på twitter och gjorde en Glenn Hysén genom att skriva ”Välkommen Bo Carlryd som ny tränare i BK Skottfint!”

För er som inte vet vem Bosse Carlryd är så har han tränat Kungsladugård de senaste säsongerna. Jag hoppas att jag skall kunna få en intervju med Bosse som jag kan presentera här. I mitt tycke en respekterad man som gjort mycket för fotbollen i västra Göteborg.

Annars har detta varit en skitdag. Vaknade i morse med täppt näsa samt lite feber. Lägg även till att kroppen kände sig helt matt också, trots att gårdagen inte innehöll någon träning. Jag tog beslutet att stanna hemma ifrån jobbet för att se var detta balkade hän.

Efter någon timme då jag vaknade igen efter att ha somnat om så kom jag på anledningen till att kroppen var matt. Jag hade missat mitt insulin på kvällen vilket gjorde att jag sovit med ett blodsocker som var högre än mitt hårfäste. Detta gör att kroppen ställer in sig på svältmode vilket innebär att näring tas ifrån musklerna.

Efter att ha kämpat igenom förmiddagen så fick jag äntligen kontroll på blodsockret och kroppen började bete sig normalt igen. Dock har jag fortfarande kramper i vaderna så därför har jag gått runt i stödstrumpor idag. Inte sexigt men grymt effektivt.

Imorgon hoppas jag att jag kan komma iväg till jobbet igen.

Nu blir det att samla ihop frågor för en eventuell intervju.

På väg tillbaka

Igår var för första gången på flera veckor så kände jag igår ett sug att skriva av sig lite. Jag har det senaste varit lite avtrubbad och inte tagit in allt som har varit runt omkring mig, men igår så tog det en vändning.

Tidigare så har jag suttit på bussen och bara hängt med i ekorrhjulet, suttit och googlat på saker som jag egentligen inte är det minsta intresserad av, tjuvlyssnat på konversationer utan att egentligen lyssna och skrivit saker som jag egentligen inte menat.

Allt har grundat sig i att min tid inte har räckt till. Mitt stora problem är att jag har extremt svårt att säga nej till folk och inte ta på mig extra uppgifter.

Ett typiskt exempel är i våras när jag sitter på en årsstämma för vår samfällighet som representant för vår bostadsrättsförening.

När punkten om val av ordförande kommer upp så blir det knäpptyst. Något som jag inte gillar. Jag får frågan av den avgående ordföranden om jag kan tänka mig att bli ny ordförande? Jag hade lovat min fru att jag inte skulle ta på mig fler åtaganden, men så var det detta med att säga nej. Vips så var jag ordförande för samfälligheten, med allt vad det innebär.

Jag tror att detta är den största boven i dramat. Jag har så mycket tankar i huvudet att jag inte kan sortera dem ordentligt och allt bara flyter ut i en grå massa, men igår så var första gången på länge som jag bara satt ner och försökte ta in omvärlden.

Så förhoppningsvis så blir det lite mer liv på denna sidan.

Förhoppningsvis så blir det fler inlägg under dagen då det är dags för avslutning med BK Skottfint. Ett flertal priser skall delas ut. Min förhoppning är att jag skall knipa priset Årets Träningsnärvarorapportör då det är jag som har lagt in all träningsnärvaro under säsongen, men jag håller er uppdaterade.

Kärlek

Om det kändes tung för någon dag sedan så känns det idag grymt mycket bättre. Efter en lyckad operation så kan förhoppningsvis se en ljus framtid.

Något som jag verkligen ser fram emot just nu är helgens bravader med Skottfint. Efter en underbar säsong med mycket glädje så är det till helgen dags att avrunda säsongen 2013.

En säsong som också innebar en del ångest och oro. Detta då jag inför säsongen bytte lag till Bra Killar Skottfint, med allt vad det innebär. När jag började träna så var jag förberedd på att det kanske skulle bli lite matchande då det fanns bra målvakter i föreningen, men hellre ha roligt i en förening än att bara åka till träningen för att träna.

Inför varje match så var jag helt hundra på att det skulle vara denna matchen som jag skulle klappa igenom totalt. Visst så har det blivit lite misstag men inga grodor lite den som Schalkes målvakt Hildebrand gjorde igår.

Även om jag skulle gjort världens tavla i år så vet jag att det finns någon där hemma som verkligen älskar mig. En liten tjej på 15 månader som gör dagen så mycket lättare. Idag plockade mitt lilla hjärta fram den guldhatten som jag fick ute på Öckerö i samband med att vi säkrade seriesegern och tryckte på mitt huvud. Snacka om att det är dessa små saker som gör att ens hjärta verkligen smälter.

Photo on 2013-11-07 at 18.53

Nu smälter det kanske inte lika mycket när klockan står på 05:20 och samma person står i sin säng och skriker för att bli hämtad.

Nästan samma kärlek har jag till 35 andra killar som alla har en sak gemensamt – BK Skottfint.

Hej hej magsjuka

Klockan 06:00 vaknar jag utav att en liten flicka i mitt hem står upp bredvid sängen. Efter några sekunder säger hon:
”Jag tror att jag måste spy.”

Där började min dag. Som ni kanske förstår så var det inte lilla 15-månader Elsa som yttrade dessa orden utan min fru Jennifer.

Jennifers kaskad gjorde även att Elsa vaknade och totalvägrade att somna om, så det var bara att pallra sig upp och påbörja alla frukostrutiner samtidigt som Jennifer la sig i sängen igen.

När klockan började närma sig 8 så stod Elsa färdig att bege sig mot lekplatsen. Jag tror att det var många som satte frukostmackan i halsen när Elsa, klockan 07:55 kliver upp på en gunga på lekplatsen.

Efter att ha varit ute och lekt en stund så tog jag och Elsa en liten promenad. Liten för mig men stor för henne. Elsa fick helt välja väg vilket ledde bort mot dagis – intressant.

Väl hemma igen så gjorde vi oss i ordning för att ta oss ner mot stan då jag hade lite inköp som skulle göras till kontoret hemma. Nu när man är egenföretagare så måste man ha ett riktigt kontor.

10:05 parkerade jag bilen vid Grönsakstorget för att smita in på Granit. Nu visade det sig att det var röd dag under gårdagen vilket gjorde att flertalet affärer öppnade först klockan 12, däribland just Granit. Det blev ändå ungefär en timma i stan innan det bars av hem till min bror. Allt för att slippa vara hemma och riskera att bli magsjuk.

Min bror fick passa på att vara barnvakt med allt vad det innebar med blöjbyten och matning.

När klockan blev 12 så stack jag själv ner till stan igen för att köpa de sakerna som jag misslyckades med under mitt första besök.

Nu var det dags att åka hem för klockan 16 skulle jag vara uppe i Kungälv för att träffa några barndomskamrater som jag inte sett på över 4 år.

Det blev ett besök hos Evergreen Sports Club där vi hade hyrt en golfsimulator för några timmar. Tredje gången som jag håller i en golfklubba. Man kan lätta säga att jag hade lite kvar att jobba på när det gäller det tekniska, men kul som fasiken var det.

IMG_2559

Efter detta bar det ner till Kungälv för att ta några öl och snacka ytterligare lite skit, men först avverkades ett snabbt besök på Kungälvs sjukhus akutmottagning. Jag upptäckte under kvällen att jag hade råkat bryta av min nål till min insulinspruta så därför stannade vi till på sjukhuset så de kunde förse mig med en ny. Jag har nog aldrig haft ett så kort besök på ett sjukhus. 10 minuter efter att jag äntrade portarna så var jag ute igen. Kvällen fortsatte sedan i Kungälv nattvimmel. Genast var man tillbaka 10 år i tiden. Allt var sig likt, bara besökarna som ändrats till att vara i samma ålder som man själv var i under sina glansdagar i Kungälvs nattliv. En underbart lyckad kväll. En sådan som man kommer minnas lång tid framöver.

Idag blir det att träffa lite nära och kära då Jennifer mår bra mycket bättre efter 13 timmars sömn.

Grundlurade

Vilken extrem besvikelse den där jäklar stormen orsakade. Hela Göteborgs lamslogs av alla jäkla varningar. Man råddes att stanna inomhus och förbereda sig inför den stora stormen.

Vad gjorde min familj då? Jo, vi tog oss ut för ett litet äventyr in till centrum av Göteborg. Jennifer hade fått ett sug efter en fåtölj som inte kunde väntas med att köpas.

Så när alla andra var på väg hem för att surra fast sina utemöbler så åkte vi inte till Nordstan. Det var inte så att det vimlade av bilar inne i parkeringshuset direkt, så det skapade bara ett stort problem vilken plats jag skulle välja.

Väl inne på Åhlens så blev vi informerade om att varuhuset bara hade öppet i 5 minuter till så det blev till att skynda sig. Som tur var så visste vi vad det var som skulle köpas så det tog inte så lång tid.

Sedan var det bara att krypa upp i soffan och invänta fröken Simone. Som sagt vilken jäkla besvikelse.

Idag så har min kära dotter den första av sina två namnsdagar denna vecka. Grattis lilla Viola!

Äntligen tillbaka

Äntligen måndag igen! Inte ofta man kan använda den frasen men idag känns det faktiskt så. Att man kan sätta sig på sin stol på jobbet och bara göra just det – jobba.

Fredagen var jag ensam hemma med Elsa då Jennifer skulle ut på gallej med jobbet. När väl hon somnat så kom datorn fram och ytterligare några timmars jobb avverkades. Tidigt på lördagen var det dags för hockeybockey. Sur förlust med uddamålet. Inte helt nöjd med min insatts.

På kvällen så smällde det av ordentligt. Skottfintfesten – Winter Experience gick av stapeln. Strax över 300 gäster kom och hade (förhoppningsvis) en rolig stund.

Många goa outfits skådades, bl.a en isbjörn, Cool Running samt Eddie the Eagel.
Själv så safe:ade jag och tog på mig skidkläderna helt enkelt.

Bilder ifrån festen hittar ni här.

Om ni missade så får ni se till att komma till våren istället. Gå in på Facebook och gilla Skottfintfesten för att inte missa något.

Söndagen borde börjat med soffläge, men istället så stack jag iväg och spelade innebandy i korpen. Årets första match för min del. Vinst med 6-4. Underbart!

Sedan var det bara att leka med Elsa lite resten av dagen. Jag är jävligt glad för att jag inte blajade i mig en jäkla massa öl under festen.

Denna vecka är jag jäkligt glad att Kode slapp kval till fyran. I och med att både Dalen och Kortedala lyckades spela till sig platser i trean så slapp Kode kvala mot Eriksberg. Eftersom det väntas monsunregn på tisdag så hade jag nog varit tveksam till om jag orkat åka ner och kolla på den matchen. Nu slapp jag, vilket var underbart. Stort grattis!

Rutinen saknas

Jag måste komma in i mina rutiner igen. Just nu så är varje morgon unik vilket ställer till det ordentligt för mig. Ni som tror att jag har tvångstankar har säkert rätt. Jag tycker mer att det är målvaktstankar. Det finns väl ingen målvakt som är helt normal utan alla har något tics för sig.

Jag vet målvakter som har så mycket rutiner inför match att de nästan glömmer bort att spela själva matchen.

Själv har jag inte så många konstigheter innan match utan mina rutiner ligger främst på morgonen. För ungefär ett halvår sedan så hade jag ett noggrant schema varje morgon. Man kunde nästan ställa en klocka efter mig.
Vakna, fixa sig, äta frukost (två mackor, en tallrik fil med havregryn och ett glas juice). Anlända till jobbet 8.15; börja arbetsdagen med en kaffe följt av ett toabesök modell större. Därefter skriva ett blogginlägg, sedan började dagen ordentligt.

Nu är det hämta/lämna-träsket med Elsa, följt av ovissa uppgifter på jobbet ifrån minut ett. Detta gör att jag inte känner mig som en hel människa just nu.

Skit samma…
Veckan viktigaste händelse är trots allt Skottfintfesten till helgen. Fy bövelen va roligt det skall bli. Har du inte anmält dig så gör det. Jag lovar att alla kommer få en underbar kväll.