Kategoriarkiv: Innebandy

Helgen är klar

Då var ytterligare en helg avverkad. Två matcher har det blivit. Igår så var det debut med BK Skottfint, där vi besegrade Studenterna med 4-1 och idag var det innebandy med Crazy Cows. Bara att spela med ett lag som heter Crazy Cows så förstår ni att det är inte Elitserien vi spelar direkt. Nä, det är division 3D i korpen vi pratar om.

Oftast så brukar jag spela center, men idag var det lite brist på backar så då fick jag ta klivet ner och bli en stark och stabil back istället. Även om jag var hockeymålvakt en gång i tiden så snappade man upp lite knep hur man neutralisera motståndarna. Jag fick in en tackling idag i alla fall som gjorde att motståndaren tappade andan. Nu var jag först på bollen vilket gjorde att det inte kunde klassas som mitt fel. Mohahaha…

Frågan är hur många i BK Skottfint som har lite värk idag? Tror not att det är en och annan. Tur att man är målvakt så man inte röra sig så mycket.

Det tog lite bilder under vår match igår. Här ser ni mig i min nya matchtröja.

My new outfit width=

My new outfit FOTO: David Tranberg

Vi hade även besökt ifrån den kända Daniel ”Dalla” Natanaelsson som driver den omåttligt kända bloggen fcfiskeback.se/bloog. Här ser ni honom intervjua vårt nyförvärv Valdemar Landgren som kommer ifrån just FC Fiskebäck. Riktigt stort!!!

Dalla intervjuar vår nya profil

Dalla intervjuar vår nya profil FOTO: David Tranberg

Judas kom till byn

Såhär i kristna högtider, som trots allt julen är så vill jag passa på att prata om en person som också härstammar ifrån kristendomen. Det är personen Judas. Judas va den personen som förrådde Jesus vilket gjorde att han blev fängslad. Men det Judas gjorde berörde enbart en person, men den personen jag tänker namnge nu förrådde ungefär 25-30 personer.

Det är Rasmus Wilhelmsson som under flera säsonger spelat med Kode, men som nu har skrivit på för lokalkonkurrenterna Romelanda. Detta är ett förräderi utöver sitt like. Jag själv gick ifrån Romelanda till Kode, men det hade att göra med att jag inte fick spela i Romelanda samt att Kode och Romelanda inte låg i samma serie då. Nu när båda klubbarna är på samma nivå så är detta ett extremt förräderi.

Ralle är en av de skönaste personerna som jag spelat med så egentligen vill jag inte skriva något illa om honom men detta svek skall han inte få komma undan med.

Jag och Ralle under vår match mot Kode våren 2012. Foto: Petter Wrenne

Förhoppningsvis så är Ralle miljonär nu, för annars ser jag ingen anledning till att byta klubb. Ett bra samlings ord för detta är nog usch.

Nog pratat om detta… Nästa fråga är hur många kilon som jag kommer att gå upp nu när jag levererat allt godis som jag köpt till jobbet?
Klarar jag mig under 3 kilo i uppgång så är jag nöjd.

En jäkla massa godis. Ungefär 8 kilo för att vara mer exakt

Idag är det förhoppningsvis träning. Länge sedan man sprang på det gröna fältet, men det finns risk att kvällens träning blir inställd. Men jag kommer ändå att få röra på mig då det nalkas innebandymatch idag och inte mot vem som helst utan mot min bror samt kusin. Snacka om viktig match.

Så vi får se om jag skriver något mer under veckan. Beror lite på resultatet.

En lugn helg

Det bidde en helg i avslappnande tecken. Igår lite fotboll ifrån soffan följt av lite poker. Stortork!

Idag en lång promenad följt av innebandy. Torsk med 5-3 där vi har ledningen med 3-0 i paus. Jag va inte inne på planen varken något mål framåt eller bakåt. Jag tillhör lite checking-line. Det vill säga så skall jag bara döda spelet. Spela på gränsen till fult. Passar mig perfekt.

Som ni hör så har det inte varit någon innehållsrik helg utan mer en avslappnande.

Nu är jag redo för en ny vecka med mycket jobb samt lite fotboll. Snart borde fler och fler försöka spika sina trupper. Som sagt så är det silly season.

Snart lär det väl komma lite överraskningar.

Om Gustaf hatar måndagar…

…så hatar jag denna tisdagen.

Det var då helsike vilken tisdag det blev.

Först att vakna till ett smattrande på rutan när himlen öppnade sig. Sedan blev jag sen till jobbet då det strulade hemma med tvätten. Väl på jobbet så blev jag informerade att jag hade gjort fel under gårdagen.

Tisdagar är även dagen då vi spelar innebandy på lunchen. Så även idag. Själva innebandyn gick helt åt helsike då jag visade upp en känsla hämtad någonstans långt uppe där solen inte kommer åt.

Som krona på verket denna skitdag så sträckte jag baksida lår för första gången i mitt liv. Fy sjutton va ont det gör. Allt jag gör just nu är pest och pina. Tur att man inte har så mycket annat inplanerat när det gäller fysisk aktivitet. Jag skall aldrig mer klaga på någon själ som drar baksidan igen – eller inte i år i alla fall.

Nu saknas väl bara att landslaget förlorar stort ikväll också.
Just nu planeras det avslutning för Näsets SK för fulla muggar. Den 26:e smäller det. Tur att barnbidraget har kommit då så flera av mina kamrater kan hänga med ut.

Ytterligare avslutning

Nu börjar mina hobbyaktiviteter att avslutas en efter en. Idag var det avslutning i hockeybockeyn. Sista matchen i serien stod mellan mitt Kareby mot Volvo Metod. En kamp mellan de två bottenlagen. Vi låg två poäng före våra motståndare inför matchen. Så 08.30 en söndagsmorgon var jag ombytt och klar för avspel uppe i Kortedala ishall.

Trots att det var seriens sämsta lag vi mötte så fick jag en hel del att göra. En idag var det en sådan dag där jag kom rätt på de flesta bollarna. Matchen slutade med en seger i alla fall. 8-2 skrevs resultatet till innan domaren blåste av matchen.

Så nu är både innebandyn och hockeybockyn avslutad. Vad skall man nu göra på helgerna? Jennifer kommer snart att få krupp på mig misstänker jag.

Nu har även uppladdningen börjat inför årets viktigaste match. Matchen mot Kode på onsdag. Tyvärr är det väl bara jag som ser denna match som viktig, men förhoppningsvis så kan mina lagkamrater ställa upp för mig och göra sitt bästa.

Igår var jag hemma hos en av mina gamla lagkamrater i Kode för att kolla läget med deras nya hus samt få hälsa på deras nyfödda dotter. Jäklar vad man längtar tills man själv skall få gå runt hemma med en liten i famnen.

Efter lite nachos så bänkade vi oss i soffan för att följa Fiorentina – Juventus, då min vän är ett stort fan av Juve. Trots mitt låga entusiasm för italiensk fotboll så var Juve riktigt roliga att se igår.

Idag är det planeringsmöte inför vår resa till USA. Det är ju bara två veckor kvar nu och med allt som vi har kvar att göra innan dessa så misstänker jag att dessa veckor kommer gå riktigt snabbt.

Målgörare

Då var spektaklet över för denna gång. Looren stog som värdig vinnare när alla rösterna var färdigräknade. Min personliga favorit, Danny kom ”bara” på en andraplats. Det var länge sedan jag såg en så besviken artist som Danny när det stod klart att Looren var korad som vinnare.

Dock måste säga att Dannys låt påminde lite om Swedish House Mafias låt Save the world i vissa partier.

Under gårdagskvällen så började telefonen hemma att gå varm. Det var journalister ifrån hela världen som ringde hem till mig och undrade när jag skrev på för Excelsior Rotterdam i Nederländerna. Eftersom jag tydligen gjort mål för dem igår.

Målgörare?

Att de stavat fel på mitt efternamn ser jag som en liten miss, men det kommer inte hindra mig att sola i stjärnglansen. För givetvis var det jag som gjorde målet. En utspark där vinden tog bollen som ställde hemmalagets målvakt.

Undra vart jag skickar fakturan för mitt gästspel i Nederländska ligan?

Idag blir det en enormt lång söndagspromenad i solskenet och när mörkret börjar smyga sig på så är det dags för innebandy. Sista korpmatchen skall avverkas. Tydligen verkar det som om jag skall stå i mål denna match. Första gången någonsin som jag skall stå i ett innebandymål. Hur svårt kan det vara? Vi får se helt enkelt.

Snabbare än min egna skugga

Rastafari var ordet som hördes över Åkeredsvallen 2 igår runt 20:00. Varför? Jo, Robert (dvs jag) hade precis avslutat min löpning runt den kvadrat som vi körde snabbhetsträning på under gårdagen träning. Det var många som såg likheter mellan mig och Bolt.

Folk runt omkring började snacka om ifall man kanske skulle hissa Jamaicas flagga runt klubbhuset för att hylla min snabbhet.

Äsch, tänkte jag. Det räcker med Trinidad & Tobagos flagga. Så snabb var jag ju inte.

Som ni kanske förstår så var det snabbhet som var fokus igår. Även om det var riktigt jobbigt så var det en rolig träning. Bra mycket roligare än när vi körde idioten.

Det är faktiskt trötta ben som bär uppe mig idag.

Detta hindrade inte mig ifrån att spela innebandy på lunchen. Till min förvåning så träffar jag en av våra tränare, Niklas i hallen. Genast var man tvungen att jobba lite hårdare och man kunde inte stå stilla som vanligt och bara fördela bollar.

Så jag misstänker att bena kommer att vara extremt trötta ikväll.

Jag undrar fortfarande vart mina inlägg har tagit vägen. Tre dagars inlägg har bara försvunnit. Mycket märkligt. Undra om det är någon som driver med mig?

Seriesegrare

Årets första serieseger är säkrad. Vår match mot Noll Koll BB blev inställd då motståndarna inte kunde få ihop ett fullt lag, så vinst 3-0 på WO samtidigt som de som ligger två i serien tappade poäng gjorde att Crazy Cows står som segrare av innebandykorpen division 4B. Det vill säga att vi blev mästare i kavaj.

Förhoppningsvis så kommer jag även i oktober stå som seriesegrare för division 4B, dock inom fotbollen denna gång.

En regnig träning avverkades under gårdagen. Vi la stor fokus på att jobba på ytterligare en dimension av vårt spel. Detta skall förhoppningsvis bringa framgång i helgens cupspel.

Jag håller på att sakta analysera våra kommande motståndare ända in på skinnet. Vi får se vad det mynnar ut i.

Även innebandy på lunchen idag. Två matcher spelades (först till sju mål) där seger siffrorna skrevs till 7-4, 7-3, med en man mindre. Vårt spel påminde en del om gamla Sovjet i hockey under bland annat 80-talet.

Idag blir det en kvalitetsdag ihop med Jennifer då det inte kommer finnas allt för mycket tid under veckan att umgås. Fotbollen är här på allvar.

Epic fail

Gårdagens epic fail (jag tror det heter så i alla fall) var när jag skulle skrämma svärmor på hennes altan i gårkväll. Jag och Jennifer skulle titta förbi och säga hej och jag tänkte att jag skulle skrämma skiten ur damen. Därför tänkte jag att jag skulle springa fram på deras, svärmors och hennes mans altan och banka på rutan.

Så jag gjorde mig redo på sista trappsteget till altanen för att hoppa fram. När jag tryckte ifrån för att starta mitt hyss så försvann bena under mig och jag föll pladask på mage utanför deras altandörr.

Jag hade stått på en isfläck utan att jag vetat detta. Så där låg jag raklång och hela skrämmandet blev ett fiasko. Facit blev att båda satt kvar i soffan medan jag låg raklång utanför med ett blåmärke i handen. Handen var det enda som skadade sig turligt nog. Vad säger man? Somliga straffar gud med detsamma.

—–
Idag blir det en extrainsatt innebandymatch. Gott att få röra lite på sig denna helgen också.

Busy

Som ni märkte så blev det inget inlägg under gårdagen. Det var mycket på jobbet som gjorde att det aldrig fanns tid att skriva några rader.

Min tänkta 7 timmars arbetsdag igår blev 9,5 timma istället.

Tänk er en lång arbetsdag med extrem träningsvärk. Det är inget man ens önskar sin värsta fiende. Det säger att andra dagens träningsvärk är värre än första dagen och jag kan bekräfta att det stämmer.

Idag blir det att gå tillbaka till skolbänken. Jag skall gå en fotokurs och lära mig min nya systemkamera. Förr tyckte jag att det bara var gamla som gick på denna typ av kurser men nu är jag där själv.

En helt fotbollsfri helg kommer det bli i alla fall. En innebandymatch skall dock hinnas med. Imorgon nöter Crazy Cows bottenlaget Den korta killen. Bara för att jag skrev så så kommer det säkert att gå åt helvete.

Hej, hej underskattning!