Kategoriarkiv: Viktigt

Nu kör vi igen

Nu börjar äntligen suget att komma tillbaka. Suget att skriva lite om allt och ingenting. Ungefär som jag gjorde tidigare med andra ord.

Jag har övertalat mig själv att jag skall ge det ett försök till att skriva lite här på bloggen under obestämd framtid. Hur länge det blir vet ingen i dagsläget. Funderar på om man skall göra någon form av tippande, hur länge jag orkar kontinuerligt att publicera inlägg.

Dock så kommer det nog inte bli inlägg på daglig basis utan det kommer publiceras lite då och då, när tid finns helt enkelt.

Uppdatering sedan jag slutade:
– BK Skottfint går och vinner division 4B. Stort om ni frågar mig.
– Elsa har blivit större och springer omkring där hemma.
– Jag har inte fått tillbaka mitt hår.
– Jag kommer bli egenföretare.
– Jag har följande järn i elden: 2 hockeybockeylag i tre serier, 1 innebandylag, styrelsemedlem i bostadsrättföreningen, ordf. i samfälligheten samt krönikör för världens bästa fotbollsklubb.
Annars händer det inte så mycket.

Välkomna tillbaka att följa mina kliv mot att bli en perfekt människa.

Funderar på att lägga allt på is

Det känns som att jag inte riktigt finner lust och kraft att skriva allt för mycket här. Tiden prioriteras helt enkelt till annat just nu.

Just nu så är det fredagskrönikan på skottfint.nu som bland annat får högre prio.

Som det känns just nu så kommer jag troligen att dra ner antalet inlägg per vecka och enbart skriva när det finns något att skriva om. Inte som nu när jag mest bara ordbajsar näst intill varje dag.

För er som vill läsa något ifrån mig kan kolla in Ahlbergs Fräcka Fredag på skottfint.nu då krönikan för vecka 19 är publicerad.

Första reklamen

För första gången så lägger jag in reklam på sidan.

Banner är för BK Skottfints fest den 13 april på Berg 211. Så klicka på bannern så kommer ni till evenemanget på facebook.

Om ni inte kan anmäla er där så släng iväg ett mail till mig så lägger jag till er på anmälningslistan.

Förra året så var det runt 400 besökare, vilket vi skall försöka att slå denna gång.

Temat är Hollywood, men vad menas med det? Det är allt ifrån att klä sig som en stjärna eller bara komma som man är för att gå på röda mattan.

Så klicka och kom!

Verkligheten är nära en

Man blir lite skrämd över verkligheten.

Det visar sig att den personen som idag begärdes häktad för sexualbrott mot en 13-årig flicka i Kumla, som senare tragiskt tog sitt liv genom att hoppa framför ett tåg, visar sig bo i Eklanda där jag bor. Detta känns väldigt olustigt.

Nu skall det tilläggas att personen inte är dömd, men ändå. Jag tror att han kommer få svårt att bli helt rentvådd. Nä, man blir verkligen äcklad av denna historia och tragiskt nog så drabbar den så många människor och framför allt en liten flicka på 13 år. Mina tankar går till hennes familj.

Jag hoppas att både föräldrar och barn får upp ögonen efter detta och lyfter upp frågan om mobbing såväl på nätet som runt omkring oss. Ingen skall behöva känna sig mobbad eller utstött.

Väldigt sällan jag skriver om ”tunga” saker, men denna historia berörde mig redan innan det visade sig att den hörde hemma närmar mig än vad jag egentligen önskat. Rolig start på fredagen (ironi för den som inte fattar det).

Nötterna i västra Göteborg

Ibland undrar man om vissa får lära sig hemma vad som är mitt och ditt? För under dagens träning så råkade vi ut för ett inbrottsförsök av vårt omklädningsrum. Vi hade låst dörren in till omklädningsrummet samt även dörren mellan duscharna. Dock hade idioterna lyckats ta sig in i omklädningsrummet bredvid oss och med hjälp av en skruvmejsel försökt hugga sig in i vårt omklädningsrum.

Nu var det tur att några i laget upptäckte att det var något lurt på gång och hann springa dit för att kolla läget. Tyvärr så var det inte de biffigaste i laget direkt vilket gjorde att nötterna kunde komma undan. Vi gjorde en snabb prioritering och fördelade oss efter skräckfaktor. Jag ställde mig klart sist. Visst så kanske jag ser ut som stryk men jag lyckas ju inte ens skrämma dammtuss.

Hade vi skickat fram mig så hade det säkert slutat med att jag hade sprungit bort och hämtat nyckeln till rummet och låtit fjantarna plocka på sig allt de vill.

Personligen så hade de gärna fått komma in i rummet och sno lite av mina prylar. Gärna lite kläder då jag behöver nya. Försäkringen hade säkert täckt det mesta.

Det märktes på flera att det var svårt att ladda om efter denna incidenten vilket gjorde att tempot blev sådär. Träningens gigant var ändå vår tränare/coach/springpojk/allt-i-allo/playmaker, Johan Billing som visade upp ett målvaktsspel som säkert skulle hålla i högre divisioner.

Själv hade jag en lugn dag på jobbet.

Nu gäller det att börja ladda inför helgens match mot Balltorp. Min fjärde i Skottfints tröja. Fy sjutton va sköj.

Nu kör vi igen

Då sätter vi igång igen!

Ett litet break är nu över och en spännande säsong är på gång. Anledningen till mitt break va att motivationen tröt helt enkelt. Suget på fotboll, bloggande etc hade helt försvunnit under en period.

Men nu sätter vi igång igen helt enkelt.

På hemmaplan så är det full rulle. Elsa fyller 6 månader under morgondagen. Tänka sig att det va 6 månader sedan som en lite krabat tittade ur Jennifer. Den roligaste leksaken är fortfarande den mjuka fotbollen.

Denna vecka kommer det ske en hel del. Det största är väl att jag kommer att vara pappaledig under några dagar då Jennifer skall hoppa in och jobba några dagar på sitt jobb. Det skall bli hur kul som helst. Redan nu så är dagarna fullbokade.

Vad har skett är på sidan sedan sist? Lite förändring på layouten, bland annat så har textrutan centrerats, lite ikoner infogats samt att det är kommit en mobilversion av bloggen.

Så kommer du in på bloggen ifrån en mobil enhet så kommer en annan layout att visa sig.

Jag hoppas att det blir till det bättre för folk.

Det sportsliga som skett kommer vi att beta av under veckan.

Så välkomna till min nysatsning!

Bomullsbröllop

Idag firar jag bomullsbröllop, det vill säga att det var exakt ett år sedan jag och Jennifer gifte oss. Sjukt va tiden går. Detta betyder också att det var exakt idag för två år sedan som jag så manligt klev ner på ett knä hemma i vardagsrummet till toner av Beyonces ”Put a ring on it” och ställde den frågan som många kvinnor vill höra. I handen hade jag en ring som jag under eftermiddagen hade införskaffat på Coop Backaplans leksaksavdelning.

Året därpå så stod vi i Park la Reines lokaler med ett 70 tals gäster som vittnen när vigselförrättaren förklarade oss man och hustru. En riktigt stor dag.

Jennifer, jag älskar dig! Tack för att du finns!

Så idag blir det en barnfri middag på Posthotellet. Första gången vi lämna ifrån oss lilla Elsa. Detta för att vi skall få lite egentid att fira denna dag. Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Undra hur Jennifer har orkat med mig under alla år?

Fler foton ifrån denna underbara dag kan ni hitta här.

*****

Igår gjorde vi ett litet försök att ge Elsa lite mjölkersättning eftersom vi skall iväg i kväll. Resultatet av detta var två kaskadspyor över sig själv samt att pappa fick smaka på en också. Wounderbar!

*****

Skidresa bokad – check!

*****

2 år som förlovad och 1 år som gift är nytt personligt rekord för mig. I och för sig så är varje dag nytt rekord när det gäller detta.