Kategoriarkiv: Nonsens

Något har man gjort i alla fall

Jag tror nog att jag har bränt mina broar till att spela i min modersklubb någon mer gång i mitt liv. I alla fall så länge som Oscar Marek är tränare för den i alla fall.

För följande notis publicerades under veckan i Kungälvsposten.

IMG_0279

Bloggen som Marek refererar till är mitt inlägg om att Ralle hade lämnat för Romelanda. Där kallade jag honom för Judas, men mycket med glimten i ögat. Något som tydligen inte gick hem hos alla.

Inläggen kan ni läsa här:
Judas kom till byn
Den galna säsongen i ett nötskal

Jag kan bara säga följande: hahahaha!

En bild ifrån förr

Gårdagens roligaste händelse inträffade när jag stod vid kaffeautomaten. I helgen som gick så fyllde en av mina projektkamrater år och då tänkte jag att han skulle få ett grattiskort. Därför bestämde jag mig för att skriva ut en kort på en av våra skrivare.

När jag kom bort till printerrummet så satt det en lapp att skrivaren var ’Out of order’. Så jag gick tillbaka till min plats och skrev ut en kopia på den andra skrivaren istället.

Men under gårdagen så var det någon som lagade den andra skrivaren och min utskrift låg kvar på skrivarkön och skrevs således ut när skrivaren lagades.

Det var denna bild som en kollega kom springandes med när jag stod vid kaffeautomaten. Av någon anledning så tyckte hon att det va passande att denna bild låg synlig för övriga som nyttjade skrivaren.

Fast hon sa det med mycket glädje och man kan inte annat än att hålla med. Man blir rätt glad av att se bilden eller hur?

Bilden är ifrån min svensexa förra året.

Foto: Robert Tartagni

Ut med gammalt och in med nytt

Då försvann vårt gamla torkskåp och in med en sprillans ny torktumlare.

Jag och min bror gjorde en riktig kraftansträngning idag när vi skulle lyfta ner det 60 kilo tunga skåpet som var monterat på väggen i tvättstugan. Man blev allt svett.

Men nu är allt på plats så här skall det tumlas för glatta livet. Har ni tvätt som skall tumlas så är det bara att komma över.

image

Och på den 10958 dagen vilade han…

Midsommar är över för denna gång. Vi klarade oss relativt bra ifrån regn ute på Tjörn.
Vi sov på ett bed&breakfast ute vid Pilane som en gång i tiden varit ett ålderdomshem. Det huset som vi sov i hade varit det gamla bårhuset, där de som avlidit fick ligga och väntas på att bli hämtade ifrån nära och kära. Tur att man fick reda på detta dagen efter.

Igår var det födelsedagskalas hemma hos min svåger som fyllde 45, men den riktiga födelsedagen är ju idag.

För idag kliver jag in i gubbåldern. 30 år har jag lyckats att mäkta med än så länge och sker det lika mycket saker som det gjorde mellan 20-30 så kommer jag nog inte få uppleva min 40 årsdag.

Jag skall försöka mig på en summering:
20 år – rycker in i lumpen. Ridande högvakt vid K1 i Stockholm
21 år – muckar ifrån lumpen, flyttar hem till Romelanda. Knegar på ICA Lagret i Rollsbo.
22 år – träffar Jennifer 4 veckor innan jag fyller 22, så sommaren gick åt till dejting. Började plugga på Chalmers ihop med min lagkamrat Christian Carlé.
23 år – under hösten/vintern blir jag kraftigt undernärd, vilket visade sig vara följder från en längre tids diabetes som upptäcktes 26:e februari 2006. Total omställning av livet.
24 år – studierna fortsätter. Jag och Jennifer flyttar ihop. Wieselgrensplaten blir vår adress.
25 år – jobbigaste tiden i mitt liv. Både jag och Jennifer studerar och ekonomin är knaper. Gör min bästa räddning hittills i karriären i en match mot Älvängen på Lunnevi. Dock räckte det inte utan det blev förlust med 0-1.
26 år – börjat jobba på Volvo IT. Fullutvecklad datanörd.
27 år – livet leker. Min bästa säsong i fotbollen samt att allt flyter på.
28 år – flytt till Mölndal. Byter även bil ifrån Volvo till KIA. Om det var ett smart drag vet jag inte men jag hoppas det i alla fall. Förlovar mig med Jennifer.
29 år – gifter mig med Jennifer i september. Även under hösten lyckas jag ”få till det” och om ca 6 veckor kommer vårt första barn till världen om allt går bra. Att det kommer bli en dotter är Jennifer överlycklig för. Själv tycker jag mer om herrhockey än damhockey, men men. Det kommer nog bli kul ändå.

En lite kort summering av mina senaste 10 år.

Inte så mycket att hänga i julgranen.

Idag väntas det middag nere i Särö på restaurang Blomstermåla. Jennifer har målat upp detta som världens vackraste plats. Jag hoppas att det är lika fint som hon säger. Vi får se.

Gammal och gaggig

Sveriges nationaldag står för dörren. En dag tidigare inte har varit en helgdag men som börjar sätta sig mer och mer hos det svenska folket.

Visst så är det fortfarande många som undrar varför vi firar Sveriges nationaldag samt var kan man fira den.

En bekant (som har smeknamn efter en fågel runt Hornborgarsjön) som spelar i ett lag i vår serie som förknippas med en dragning i straffområdet skrev ett bra svar på dessa frågor.

Kopierat ifrån hans Facebook:
”Jag börjar bli trött på alla som undrar varför vi firar Sveriges nationaldag och att inget händer då.
1. Varför skall vi fira? – ”Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och SVERIGE på nytt blev en SJÄLVSTÄNDIG STAT.” – källa:Wikipedia … det borde väl räcka som skäl, känns som samma skäl som Norge firar i alla fall.
2. Folk undrar om någon firar? – Då undrar jag, har ni varit i Slottsskogen den dagen? Gå dit då så märker ni! Alla som har blivit svenska medborgare under året uppmärksammas och Göteborgs Symfoniker spelar inför en så enorm publik att Magnus Uggla gråter av avund… (omkring 30.000)”

Så-det-så!

Själv ser jag denna dag som en bonusdag att få komma ikapp mycket som har blivit liggandes.

Runt 00:30 kom jag i säng efter att ha suttit och hållit på med vårt EM-tips som vi har i Näset. Mycket pill, men så länge man tycker det är roligt så är det bara att köra.

Gårdagens stor raseriutbrott gick ut över en flicka som heter Caroline. Caroline jobbar på postens företagskundtjänst och oturligt nog fick hon ta emot ett samtal ifrån mig.
Igår väntade jag på ett paket som skulle levereras och enligt postens webbtjänst så gjordes det ett försök att leverera mitt paket men jag var inte hemma.

Tidigare sp har paketet lämnats till posten ute i Sisjön men nu för tiden så åker det Härryda för omlastning.

Jag kontaktade kära Caroline och bad om att få bli kopplad till postterminalen i Härryda men detta gick minsann inte. Genast började hon använda meningar som ”du kan få prata med min chef” och det var här det slog slint för mig.

Först gjorde jag ett försök att vara lugn och sansad och förklara att paketet var rätt viktigt för mig. I min värld så när man har ett problem så försöker man lösa det på något sätt. Särskilt om man sitter i kundtjänst.

Man kanske skall börja med detta också då folk hör av sig att någon applikation inte fungerar. ”Tyvärr, jag kan inte hjälpa dig. Du kan få prata med min chef”. Hmm, undra hur många som kommer använda den applikationen i så fall.

Resultatet av mitt samtal med Caroline var att jag svor och klickade henne. Det är i dessa lägen man saknar den gamla telefonen som man var tvungen att lägga på. Det slamrade mer då man ville vara otrevlig och lägga på.
Allt är inte bättre nu, utan vissa delar var bättre förr.

Whitesnakes

När man lyssnar på Whitesnakes – Here I go again så vill man bara slänga på sig ett par tajta skinnbyxor och en permanentad peruk för att sedan ställa sig framför spegeln och mima på samma sätt som alla flickor gjorde till Carola på 90-talet. Bara att få gå in i hårdrockens värld skulle vara mäktigt, men den stilen skulle nog inte passa där jag jobbar, samt att jag skulle nog se dum ut i peruk för långt hår lär jag aldrig få.

Snacka om grym låt!