Kategoriarkiv: Match

Matcher är igång

Då var vi äntligen igång. Nu återstår bara 9 månader tills vi spelar vår sista match för 2015.

I torsdags så blåste domaren Adnar Tongur gång vår match mot Göteborgs FF på Valhalla IP. Många nya Skottfintare fick visa upp sig för första gången i den gula tröjan.

Det visade sig rätt snabbt att tempot inte skulle bli det allra högsta och det kändes som det var GFF som var lite hetare till en början. Vi försökte rulla boll men det blev allt för ofta i sidled och vi hotade aldrig direkt i djupet.

Sett över 90 minuter så fick väl Sippan lite fler frågetecken än svar. Något som tyvärr verkar oroväckande var att Erik Johansson fick utgå rätt snabbt. Förhoppningsvis utan en allt för kraftig skada.

Efter 90 minuter så visade resultattavlan fortfarande 0-0. Med lite mer kyla så hade vi säkert kunnat pilla in en boll men det kunde lika gärna GFF också ha gjort.

För egen del så fick jag ett litet bakslag i mitt opererade knä. Troligen något ledband som blev lite irriterat och efter en helg knaprande av Voltaren så börjar det släppa.

Veckan som kommer så är det 2 träningar och sedan match mot Virgo på lördag. Virgo som sprang hem den serie som vi har hamnat i så det blir väl en bra värdemätare hur vi står. Mer om detta under veckan.

Broderligt fördelat

Första Maj skulle firas i sann broderlig anda under gårdagen. Velebit kom på besök på Ruddalen för att göra ett försök att knipa poäng, vilket de också gjorde.

0-0 slutade matchen och vi fick inkassera vår första poängtapp på Ruddalen. Vi är fortfarande nollade när det gäller insläppta mål på vår hemmaplan, inte illa det.

Nu skall man inte slå sig för bröstet men det känns jävligt bra i försvaret just nu. Det ända som oroar lite är kanske mitt spel just nu.
Igår så tappade jag två rätt enkla bollar vilket störde mig ordentligt. Det roligaste var nog när en spelare i Velebit säger: ”Fortsätt pressa målvakten, han är osäker nu.”

Mmm, så måste det vara för jag har aldrig varit i dessa situationerna tidigare. Det handlar mer om brist på fokusering ifrån min sida skulle jag säga. Jag slarvar lite och tjuvar i situationerna, det måste det bli rättning på.

Tyvärr så trampade jag ordentligt snett i en av mina misstagssituationer igår, vilket jag får lida för idag. Under matchen så löser man det med hjälp av adrenalinkicken en match ger en, men idag är det riktigt stelt och svullet.

Två tuffa räddningar fick läggas på mitt konto igår. Den ena var ett skott ifrån ca 25 meter som tar i ryggen på en av mina mittbackar vilket ställer mig. På något sätt lyckas jag avbryta min slängning och få en hand på bollen. Returen fick dock en ordentlig backspin och bollen var på väg att gå in men på något sätt han jag upp och lyckades peta den till hörna.
På den efterföljande hörnan så fick jag göra en fotparad där vi tappade markering. Annars hade vi bra koll på läget.

Vi har fortfarande en nolla i förlustkolumnen vilket är riktigt grymt.

Nu är vi lediga ifrån fotbollen ända fram tills på måndag, vilket skall bli skönt på något sätt.

Mot Landvetter

Dags för gameday!

Landvetter IS kommer stå för motståndet. Ett lag som jag aldrig slog under förra året. Borta så förlorade jag ordentligt med hela 5-1 och hemma så spelade jag 2-2 i förra årets sista match. Detta resultat gjorde att mitt nuvarande lag BK Skottfint fick behålla sin plats i division 4 medan mitt dåvarande lag Näsets SK blev degraderad ner till division 5.

Även Skottfint lyckades inte vinna någon av sina matcher mot Landvetter förra året. Deras statistik är till och med värre än vad jag var med om förra året.

Detta hoppas vi att det blir ändring på idag.

Gårdagens match i mina ögon var derbyt mellan Romelanda och Kode. På förhand så trodde jag att Kode skulle få det tufft men Romelandas säsong hittills är under all kritik och Kode kunde (vad jag förstod) relativt kontrollerat vinna med 2-0. Romelandas kräftgång fortsätter medan detta var Kodes första trea denna säsong.

Vi får se vad detta innebär för fortsättningen.

Själv skall jag gosa lite med dottern innan det är dags för en heldag med BK Skottfint.

Som vanligt, BK Skottfint – mer än bara bra fotboll.

En häl-sikes go seger

Det går bra nu om man säger så.

Vinst med 2-0 mot Mölnlycke igår var ett riktigt styrkebesked. Redan i matchminut 5 så gör vi 1-0 genom ett snyggt förarbete av bland annat Valdemar som tillslut passade fram Johan Bengtsson som snyggt satte 1-0.

Trots att Mölnlycke inte hade ett skit under första halvlek så kändes aldrig ledningen riktigt säker.

Det är vi som är närmare att göra 2-0 än att gästerna skall göra 1-1, men redan under första halvlek så visar flera spelare trötthetstecken vilket oroar inför andra halvlek.

I pausen så flyttade vi hem spelet lite samt bytte kant på våra yttermittfältare, Valdemar och Marcus. Båda hade varit framgångsrika på respektive kant, men vi ville få till ett bättre inläggsspel samt hjälpa våra forwards att låsa fast bollen på deras planhalva.

Andra halvlek börjar som den första med att vi gör 2-0 i matchminut 51, efter en perfekt hörna som Carl-Johan (Cajsa) mötte snyggt med pannan.

Nu började vi flytta hem spelarna och vi startade inte pressen lika högt, utan lät Mölnlycke spela runt bollen i backlinjen.

Tyvärr så tvingades vår mittfältsterrier Peter Heurling att utgå med en avsliten hälsena. Det är andra hälsenan i vårt lag som går av under denna säsongen. Krya på dig Peter!

Nu behövde vi flytta om i truppen igen och vi gick över till ett 4-2-3-1 där vi la stor fokus på att bara försvara oss.

Och just försvara oss var något vi gjorde med bravur igår. Linkan och Oskar var kungar igår. Med dessa herrar framför sig så är det hur enkelt som helst att stå i mål.

Trots att vi knappt orkar stå på benen de sista 20 minuterna så lyckades vi bilda en köttmur runt vårt straffområde och Mölnlycke har inga bra chanser att reducera.

Jo en kanske, men avslutet höll ingen vidare klass så min dubbelräddning såg svårare ut än vad den egentligen var.

Men vi lyckades spela av matchen med ett slutresultat på 2-0 och alla Mölnlyckebor fick åka besvikna hemåt.

Årets sämsta publiksiffra hade vi igår. 25 personer varav ca 90% var föräldrar till alla unga gossar i Mölnlycke, men trots detta så hade vi en professionell speaker. Daniel Åman gjorde comeback i speakerbåset vilket höjde stämningen lite.

Nu har vi 9 poäng av lika många möjliga vilket gör oss till ensamma serieledare. Det är väl på gott och ont man är på den platsen. Just nu är man ett jagat byte, men det är alltid kul när det går bra.

BK Skottfint – mer än bara bra fotboll

Inför: BK Skottfint – Mölnlycke IF

Börjar dra ihop sig till match igen.

Idag är det Mölnlycke som kommer på besök till Ruddalen. Eller evenemangsarenan som man skulle kunna kalla den, då det oftast är stora tillställningar när BK Skottfint spelar.

Skall ge mig på att göra ett klassiskt inför inlägg.
Hemmalaget:
Efter att ha börjat serien på ett ypperligt med två vinster så ställs vi idag mot ett lag som förra året vann båda mötena mot BKS. Siffrorna skrevs till 0-7 och 0-3. Bara detta borde vara tillräcklig tändvätska för de gula å blå. Dock är det bara 5 spelare i dagens matchtrupp som spelade någon av matcherna förra året mot Mölnlycke. Detta bevisar återigen att årets Skottfint är en stor förändring jämfört med förra året.

Det är egentligen bara spelarna som är nya, för klubbens kultur sprider sig lika snabbt som en skogsbrand i Kalifornien.

Själv så knep jag tre poäng förra året mot Mölnlycke. 1-3 borta och 3-0 hemma senare på hösten. Om inte mitt minne sviker mig så blåste det sjukt mycket denna dag.

Inför dagens match så ställs vi inför flera förändringar då 3 spelare ifrån förra matchen inte finns att tillgå, bland annat den dubble målgöraren ”Olle” som har tagit flyget över vattnet till London för att plöja 4,2 mil asfalt.
Lasse har mörkat startelvan, men jag misstänker att han själv kommer att få en del speltid även denna match.

Bortalaget:
Mölnlycke har tippats av flera att placera sig på den övre halvan, men man har börjat säsongen på sämsta tänkta sätt med två förluster. Nu skall det tilläggas att det är två väntade topplag som de har mött. I båda matcherna har varit jämna och med lite flyt så hade man kunnat få med sig en pinne i någon av dem i alla fall. I matchen mot Öckerö så åker man dit på ett märkligt mål som jag inte ens kan måla upp i huvudet trots att jag har läst om det flera gånger.

Mölnlycke måste nog ta poäng idag för att inte saker skall sätta sig i huvudet på dem, så jag misstänker att det är ett sjukt taggat MIF som kommer kliva ut på Ruddalen idag.
Förra året så var det ett ungt MIF och om de har fått behålla denna unga trupp så lär de blir grymt farliga under säsongen. Man bygger vidare på sitt 4-2-3-1 där man troligen (likt förra året) kommer att fylla på med mycket folk framåt. Detta kan öppna det bakåt, men snabba omställningar är ju inte riktigt det som vi är bäst på.

Summering:
Toppen mot botten om man skall tro tabellen, men så lär det inte se ut på planen. Vi kommer med stort självförtroende men vi vet om att Mölnlycke knep alla poängen förra året mot oss, så vi får inte bjuda på något.
90 minuter + tillägg av ren kamp kommer att krävas av samtliga på planen, något vi har visat tidigare att vi klarar av.

Så välkomna 19:30 till Ruddalen och ta del av ”Mer än bara bra fotboll”.

Återhämta sig

Vilken jäkla dag.

Först var det match mot Sandarna BK där vi fullständigt krossade Sandarna. Att vi släppte två mål var nog mest oskärpa. Leder man med 5-0 så är det lätt att man tappar skärpan någon gång under matchen. Detta gjordes vid två fast situationer.

Båda två var inåtskruvde historier. Den första en frispark 6-7 meter utan för straffområdet som nickskarvades in.
Det andra målet var en inåtskruvad hörna som nickades in. Där var jag lite passiv och den borde jag har plockat bort. Lite dåligt ifrån min sida.

Framåt hade killarna lekstuga. Mille gör 3 mål och Olle 2. Sedan gör Johan Bengtsson sitt första mål i BK Skottfint tröjan i sin första match för samma klubb. Grymt!

Efter matchen blev det snabb hemfärd för att göra sig i ordning inför den stora festen som vi hade på Berg 211.

Vilken tillställning det blev. För er som inte var där så kan jag säga att ni missade något speciellt.

Jag var länge sedan jag var på en så rolig fest. Runt 350 gäster som skrattade, skålade och dansade. Vi var tvungna att hålla brandsläckaren i beredskap då dansgolvet riktigt glödde.

Personligen så gick jag utklädd till Sacha Baron Cohens karaktär Brüno. Jag hoppas att jag kan komma över lite bilder under dagen så får ni se hur det såg ut.

Ett stort tack till alla gäster!

Nu blir det återhämtning.

Underbart med seger

En stukad fot, ett svullet smalben, ett ömmande knä men framför allt tre jävligt goa poäng samt min första nolla i BK Skottfints tröja.

När solen sakta börjat leta sig nedanför horisonten så klev ett gul/blått lag och ett blå/vitt lag ut på Ruddalens konstgräs. Sett till matchen som helhet så var det egentligen bara ett gul/blått lag på banan.

Efter ungefär 15 minuter så lyckades Mille peta in bollen till en helt fri Olle (eller Anders Fredriksson som han heter) som inte annat kunde göra än att rulla in bollen. Där släppte en hel del av premiärnerverna från min sida.

Donsö hade inte mycket att komma med och har egentligen bara en chans som är farlig, men den löste vi på ett ypperligt sätt. När Mille sedan gör 2-0 på en underbar nick så kändes det som om detta skulle gå vägen.

Det är oftast då som man brukar straffas, men inte igår. Hela laget så spelade riktigt homogent och vi visade upp ett fotbollsspel som jag inte sätt under försäsongen. Riktigt imponerande.

2-0 stod sig i halvlek och under pausen så tyckte Lasse att vi skulle ta det lite lugnare i andra, inte offra något framåt för att blotta oss bakåt.

När vi klev ut på banan efter paus så möttes vi av ett mäktigt TIFO av vår supporterorganisation som hade hitta ner till Ruddalen denna kväll. Att höra ett gäng killar stå och sjunga i nästan 90 minuter skapa en mäktig känsla. De spred en sådan energi så att nästan kände att man skulle kunnat springa ett maraton utan att bli trött.

Torcida - BK Skottfint supporterklubb spänner musklerna

Torcida – BK Skottfints supporterklubb spänner musklerna

Under de första 1,5 minuter av andra halvlek så försökte Donsö sätta en högre press på oss helt utan resultat. När de inte fick någon utdelning så backade de hem och vi kunde relativt enkelt rulla runt bollen.

Runt den 70 minuten så kom Marcus Waltilla fri med målvakten och lyckades runda densamma. Målvakten, Tom Nilsson, vräkte ut sina armar och fällde Marcus. Straffen var solklar och Mille rullade in bollen enkelt fram till en 3-0 ledning.

Marcus ville annat dock och ungefär 5 minuter senare så satte han själv 4-0 vilket också blev slutresultatet.

Donsös andra halvlek var faktiskt riktigt dålig och jag tror inte att de hade någon direkt farlig chans. Några inlägg samt ett inspel va allt under andra halvlek tror jag.

Samtidigt så gör vi en riktigt grym laginsatts både offensivt och defensivt.

Så för tillfället är BK Skottfint serieledare och man kan säga att vi bär den gula ledartröjan.

Nu väntar lite vila för mig och träningsläger för merparten av föreningen. Återkommer mer om detta under helgen.

En lugn dag på jobbet

En lugn dag på jobbet

Gameday

Nu börjar den smyga på…
Nervositeten!

Det är samma sak varje år, man skiter nästan ned sig ju närmare matchstart man kommer. Det är väl detta som är tjusningen med seriestart? Man skall helt plötsligt mäta musklerna med de övriga i serien.

Vet inte om Donsö är mumsbiten att börja med, för om det är något lag som kan tända till det lilla extra så är det just Donsö. Förhoppningsvis så har det sitt stundande träningsläger i huvudet istället för fokus på matchen.

Kort inlägg. Viktigt att dricka mycket så tiden får läggas på det istället.

Skottfint mot tre pinnar

Sista träningen innan seriepremiären är nu till enda. Ett pass där varje lagdel tränade på det som förväntas av dem under morgondagen.

Under försäsongen så har det varit lite si och så med tillgängligheten under matcherna men när det börjar dra ihop sig så har det skapats yta i kalendern hos de flesta.

Lasse hade ett relativt behagligt utgångsläge när truppen inför imorgon skulle tas ut. Det är väl bara ett handfull spelare som inte finns att tillgå, där ibland Henrik Blixt. Blixt som under mina år i division fyra tämligen öst in mål är tyvärr skadad i knäna och vet inte riktigt när han kommer tillbaka. Dock så visade han sig under gårdagen för ett litet löppass.

Lasse tog bara ut en trupp inför imorgon men personligen så tror jag att jag kommer starta då jag är ensam målvakt i truppen, men man skall inte ta ut något i förskott.

Om man inte kan tagga till för morgondagens match så kommer man nog aldrig att tagga till. För tydligen så kommer BK Skottfints supporterorganisation att göra comeback under morgondagen och de har planerat att bjuda på ett Tifo i allsvensk klass. Vad det innebär vet jag inte, men de tappra personerna som kommer upp till Ruddalen imorgon klockan 20:15 lär få uppleva något speciellt i alla fall.

Om inte så kommer de att bjudas på 90 minuter + tillägg av ren fight för att knipa årets första trepoängare.

SMTP – Skottfint Mot Tre Poäng!