Kategoriarkiv: Match

Mot Landvetter

Dags för gameday!

Landvetter IS kommer stå för motståndet. Ett lag som jag aldrig slog under förra året. Borta så förlorade jag ordentligt med hela 5-1 och hemma så spelade jag 2-2 i förra årets sista match. Detta resultat gjorde att mitt nuvarande lag BK Skottfint fick behålla sin plats i division 4 medan mitt dåvarande lag Näsets SK blev degraderad ner till division 5.

Även Skottfint lyckades inte vinna någon av sina matcher mot Landvetter förra året. Deras statistik är till och med värre än vad jag var med om förra året.

Detta hoppas vi att det blir ändring på idag.

Gårdagens match i mina ögon var derbyt mellan Romelanda och Kode. På förhand så trodde jag att Kode skulle få det tufft men Romelandas säsong hittills är under all kritik och Kode kunde (vad jag förstod) relativt kontrollerat vinna med 2-0. Romelandas kräftgång fortsätter medan detta var Kodes första trea denna säsong.

Vi får se vad detta innebär för fortsättningen.

Själv skall jag gosa lite med dottern innan det är dags för en heldag med BK Skottfint.

Som vanligt, BK Skottfint – mer än bara bra fotboll.

Inför: BK Skottfint – Mölnlycke IF

Börjar dra ihop sig till match igen.

Idag är det Mölnlycke som kommer på besök till Ruddalen. Eller evenemangsarenan som man skulle kunna kalla den, då det oftast är stora tillställningar när BK Skottfint spelar.

Skall ge mig på att göra ett klassiskt inför inlägg.
Hemmalaget:
Efter att ha börjat serien på ett ypperligt med två vinster så ställs vi idag mot ett lag som förra året vann båda mötena mot BKS. Siffrorna skrevs till 0-7 och 0-3. Bara detta borde vara tillräcklig tändvätska för de gula å blå. Dock är det bara 5 spelare i dagens matchtrupp som spelade någon av matcherna förra året mot Mölnlycke. Detta bevisar återigen att årets Skottfint är en stor förändring jämfört med förra året.

Det är egentligen bara spelarna som är nya, för klubbens kultur sprider sig lika snabbt som en skogsbrand i Kalifornien.

Själv så knep jag tre poäng förra året mot Mölnlycke. 1-3 borta och 3-0 hemma senare på hösten. Om inte mitt minne sviker mig så blåste det sjukt mycket denna dag.

Inför dagens match så ställs vi inför flera förändringar då 3 spelare ifrån förra matchen inte finns att tillgå, bland annat den dubble målgöraren ”Olle” som har tagit flyget över vattnet till London för att plöja 4,2 mil asfalt.
Lasse har mörkat startelvan, men jag misstänker att han själv kommer att få en del speltid även denna match.

Bortalaget:
Mölnlycke har tippats av flera att placera sig på den övre halvan, men man har börjat säsongen på sämsta tänkta sätt med två förluster. Nu skall det tilläggas att det är två väntade topplag som de har mött. I båda matcherna har varit jämna och med lite flyt så hade man kunnat få med sig en pinne i någon av dem i alla fall. I matchen mot Öckerö så åker man dit på ett märkligt mål som jag inte ens kan måla upp i huvudet trots att jag har läst om det flera gånger.

Mölnlycke måste nog ta poäng idag för att inte saker skall sätta sig i huvudet på dem, så jag misstänker att det är ett sjukt taggat MIF som kommer kliva ut på Ruddalen idag.
Förra året så var det ett ungt MIF och om de har fått behålla denna unga trupp så lär de blir grymt farliga under säsongen. Man bygger vidare på sitt 4-2-3-1 där man troligen (likt förra året) kommer att fylla på med mycket folk framåt. Detta kan öppna det bakåt, men snabba omställningar är ju inte riktigt det som vi är bäst på.

Summering:
Toppen mot botten om man skall tro tabellen, men så lär det inte se ut på planen. Vi kommer med stort självförtroende men vi vet om att Mölnlycke knep alla poängen förra året mot oss, så vi får inte bjuda på något.
90 minuter + tillägg av ren kamp kommer att krävas av samtliga på planen, något vi har visat tidigare att vi klarar av.

Så välkomna 19:30 till Ruddalen och ta del av ”Mer än bara bra fotboll”.

Gameday

Nu börjar den smyga på…
Nervositeten!

Det är samma sak varje år, man skiter nästan ned sig ju närmare matchstart man kommer. Det är väl detta som är tjusningen med seriestart? Man skall helt plötsligt mäta musklerna med de övriga i serien.

Vet inte om Donsö är mumsbiten att börja med, för om det är något lag som kan tända till det lilla extra så är det just Donsö. Förhoppningsvis så har det sitt stundande träningsläger i huvudet istället för fokus på matchen.

Kort inlägg. Viktigt att dricka mycket så tiden får läggas på det istället.

Är alla bönder?

Någonting som slog mig idag är att mitt nuvarande lag består av en stor bunt lirare som inte har Göteborg som födelsestad. Även jag kommer ju ifrån en liten stad utanför Göteborg men jag tycker ändå att jag har relativt bra koll på den byn jag lever i.

Anledningen till att detta slog mig var under gårdagens träning. Efter träningen så skulle en trupp tas ut till matchen på lördag och då var det flera spelare som inte hade koll på vart Balltorp låg. Va inte detta något som man fick lära sig under slutet av 90-talet när Rally körde sina radioprogram på fredagskvällar.

Lyssna: Rally – Sen kväll med Lotus (del 1)

Så för att underlätta för mina lagkamrater så lägger jag ut en karta over hur man tar sig ifrån Ruddalen till Förbovallen.


Visa större karta

Nu får vi hoppas att minst 11 personer ifrån laget hittar dit, annars får vi det tufft.

Galenskap inför match

Jäklar vilken underbar kväll det var igår. God mat, god dryck och en sjuhelvetes show. Tack Galenskaparna & After Shave för allt ni gett oss.

Idag blir det en lugn afton för att ladda fullt ut inför imorgon.

Imorgon är det åter igen match. Min tredje match i Skottfints tröja. Det börjar kännas bättre och bättre nu, både på och utanför planen. Utanför har det känts helt rätt enda ifrån första stund, men på planen så är det alltid en konkurrens situation och det var väl främst den som jag inte visste om jag skulle orka att ta igen.

Men det som sker utanför planen väger upp allt och även om jag skulle vara petade årets alla seriematcher så gör det inget för att bara kliva ner och tjöta lite gott i omklädningsrummet gör så ofantligt mycket.

Så, åter till morgondagens batalj. Warta kommer och besöker oss på Ruddalen imorgon. Jag kan inte minnas att jag har mött Warta tidigare, så det skall bli riktigt kul.

Warta har, mig veterligen börjat lite si och så i år med en vinst mot Väster och sedan en förlust mot lokalkonkurrenterna Eriksberg. Med träningsmatcher säger inte så mycket vad de kommer att komma med för lag under morgondagen.

Vi vet om att vi kommer att ställas mot ett lag som ligger i den andra fyran vilket borde vara ungefär den klassen vi kommer att möta under säsongen.

Tyvärr så får vi klara oss utan vår mittbacksmotor Carl-Johan, som olyckligt bröt näsbenet under vår match mot Kungsbacka förra helgen. Krya på dig Calle.

Vi har även många andra skador och frånvaro, men då vi har norra Europas största trupp så gör det inte så mycket. Kul att vi kan gå runt på mycket folk under försäsongen.

Nu blir det lite fredagsmys med donnan, så over and out.

Kort och fritt

Fredag och dagen innan match. Imorgon är det dags igen att spela lite boll. Denna gång är det Kungsbacka IF som kommer på besök till Ruddalen.

Jag har aldrig mött Kungsbacka tidigare så jag vet inget om dem mer än den informationen som jag hittat på nätet.

Kungsbacka IF bildades redan år 1900 i februari. Bara några månader skiljer ifrån att Kungsbacka IF skulle vara 100 år äldre än BK Skottfint, då BK Skottfint bildades under december 1999.

Trots denna stora åldersskillnad så spelar man faktiskt på samma nivå då vi hittar KIF i division 4 Elit nere i Halland.

I denna serie har man legat i under några år, sedan 2008 som man skall vara exakt.

Oftast så brukar man ligga på över halvan av serien där man 2009 kom tvåa men detta ledde inte till uppflyttning.

Så det är förväntat starkt motstånd som vi ställs mot imorgon, vilket skall bli riktigt spännande.

Som uppladdning till denna match så kommer jag titta på en av Sveriges sexigaste artister genom tiderna, Lena Philipsson. Frågan är om inte hon är mitt frikort?

Årets första inför reportage

Äntligen så är det dags för årets första match. Imorgon så skall vi äntligen få kliva ut på det gröna fältet igen och spela av 90 minuter + Fergietime.

Jag skall för första gången dra på mig BK Skottfints matchtröja. Någonting säger mig att morgondagens matchtröja inte kommer vara den snyggaste jag har burit. Tröjan jag hade i Näset är nog den snyggaste, men tröjan ifrån min tid i Kode är nog den som jag blir mest ihågkommen för.

Skit samma, det var några år sedan man brydde sig om att se ut som en hunk på planen.

För motståndet imorgon står Göteborgs SIF eller som man säger i folkmun Studenterna.

Studenterna hade ett tufft fjolår som tyvärr ledde till att de fick lämna division 5a förra året, med 14 inspelade poäng. 3 segrar fick man ihop mot Tollered, Bosna och Finlandia-Pallo och man kryssade 5 gånger. De förluster som man åkte på var sällan några storförluster utan det va med 1-2 mål. Det var egentligen bara mot Romelanda (6-0) och Utbynäs (6-1) som man blev riktigt utskåpade resultatmässigt.

Så kommande säsong så kommer man att spela i division 6b efter hela 9(!) säsonger i division 5a. 2009 så kom man på en andraplats i serien, endast två poäng bakom Semberija men detta var ett år då enbart segrarna i femmorna gick upp.

Jag mötte Studenterna senast 2008 med Kode. Det var det året som vi gick och vann serien med hela 13 poäng, men det var två tajta matcher mot Studenterna och det blev uddamålsseger i båda mötena.

2012 mötte jag Studenterna i träningsmatch ned Näset. Det jag kommer ihåg från den matchen är Koffes mål ifrån stort sett halva planen.

Ni kan läsa mer om den matchen här.

Detta är Studenterna andra match i år, efter att ha åkt på stryk förra veckan mot Bosna med 4-0. Ett resultat som tydligen inte speglar matchbilden. Man började matchen med en 4-5-1 (4-5-3 om man skall tro hemsidan) uppställning men övergick till en 4-4-2 i halvlek där de lyckades skapa mer press på motståndarna, så jag misstänker att det bli något liknande i morgon.

I vilket fall som helst så kommer vi med en blandad trupp i morgon. Både spelare som skulle kunna vara far till hälften i laget (eller ja några år äldre än de yngsta) samtidigt så har vi flera som inte passerat 30-strecket än. Intressant att se en spelare som Valdemar Landgren, som blev klar i veckan ifrån FC Fiskebäck, vad han kan göra för vårt lag. Vi kommer även ha ett brödrapar med i truppen så vi får se om det blir några familjefajter under matchens gång.

Så har du inget för dig i morgon klockan 12, titta ner till Heden vet ja. Så får du se ett gäng Bra Killar spela boll.

Mot Marstrand

Idag är det en stor dag. Det är första dagen som vi kommer att lämna bort Elsa över natten.

Jag och Jennifer skall utnyttja ett presentkort på Marstrands havshotell som vi fick i bröllopspresent.

Visst skall det bli kul att komma bort för en natt där vi skall avnjuta en fyrarättersmiddag samt lite badande i deras spa avdelning, men samtidigt så skall det bli lite jobbigt att vara utan vår lilla gulleplutt.

Imorgon är det också dags för Allstarmatchen mot division 4A. Det skall bli enormt roligt och förhoppningsvis så kommer vi kunna bjuda upp till dans ordentligt.

Vart man står formmässigt får man väl först reda på efter att man har varit när bollen några gånger.

Mina förberedelser kommer iaf vara lite vin och en god middag.

Synd att ingen ifrån min gamla klubb Kode finns med i motståndarlaget.

Officiellt uttagen

Idag är det Elsas andra namnsdag på två dagar. Igår var det Viola som hade namnsdag och idag är det Elsa. Fast jag vet inte om det blir så mycket firande, kanske får hon vara upp lite längre. Men detta är ju något som hon ändå bestämmer över helt själv. Vi har inte mycket att säga till om.

Annars blev det officiellt över uttagningen till allstarmatchen på söndag. Troligen en massa kompisröster skulle jag tippa på men det skall bli roligt att möta några ifrån 4A.

Truppen består av:
Målvakter: Petter Dahl Öckerö och Robert Ahlberg Näset.
Försvar: Eric Hammar Öckerö, Nozad Kurdali Väster, Jonatan Henriksson Näset, Johan Lind Landvetter, Daniel Danestedt Hovås/Billdal
Mittfält: Mattias Sennerstam Öckerö, Markus Landén Mölnlycke, Johan Tapper SG97, Anders Jansson Donsö, Johan Magnusson-Otter Björkö, Erik Wallander Älvsborg.
Forwards: Jonathan Fhager-Karlsson Donsö, Sudo Sulejmanovic Landvetter och Filip Bergfelt Älvsborg.

Jag får sällskap av Jonatan Henriksson ifrån Näsets SK iaf.

4A kommer med en riktigt stark trupp med bland annat Robin Eriksson och Ivica Skiljo. Två spelare som skulle kunna lira mycket högre upp i seriesystemen, kanske rent av utanför Sveriges gränser.

Men ca 15:30 på söndag kommer det att braka loss på Ruddalens IP. Då skall vi se hur vi klarar oss mot den andra fyran.

Välkomna dit!