Kategoriarkiv: Korpen

En start på dagen

Lördag morgon och klockan ringer 07:00. Ni läste rätt, jag hade satt klockan på ringning. Dags att slänga i sig lite frukost innan det var dags att bege sig till Rambergsvallen. Inte för träning med Häcken utan för att spela hockeybockey. Denna sport som får mig att känna glädje och smärta på en och samma gång.

Nästan varje skott man får på sig ger ett blåmärke som minne att man stått i vägen för bollen. Samtidigt är det hur kul som helst att snöra på sig grillorna och beträda hockeyrinken. Undra hur jag hade klarat mig på en riktig hockeyträning idag? Vinst i vilket fall med 4-0. Nollan sitter alltid gott.

Sedan gjorde jag väl samma sak som 65% av Sveriges befolkning igår och såg landskampen. Inte ett oväntat resultat. Visst hoppas man på bättre men sett till matchen så tyckte jag Portugal var bättre.

Undra om Lasse Granqvist drömde om Sveriges haltande målvakt i natt. Hur många gånger nämnde han detta under sändningen igår?

Nu väntas förberedelser inför kvällens gäster. 12 pers skall avnjuta en måltid som kommer komponeras av min fru med mig som sidekick. Jag ansvarar för öl, vin, whisky och mousserande delarna.

Tack till alla

Vilken jäkla kväll det blev igår och vilken utdelning jag fick.

Först måste jag tacka alla spelare, ledare och folket runt omkring BK Skottfint som har vågat tro på mig.

Säga vad man vill om jag förtjänade att bli Årets Spelare eller inte, men jag är enormt tacksam och stolt.Ett underbart sätt att helt stänga säsongen 2013 på.

IMG_20131110_112621

Jag hade en viss förväntan att jag kanske skulle få ett träningspris då jag vet att jag låg med i toppen på den statistiken, men att bli utnämnd som året spelare är grymt stort för mig.

Som alltid när vi samlas i BK Skottfint så har vi grymt kul och igår var inget undantag. Undrar vad de övriga gästerna på Bitter tyckte när vi satt i ett hörn i lokalen och körde vår avslutningsceremoni? För vi var inte direkt tysta.

Det mest logiska idag hade varit att jag hade haft ryggläge i soffan och bara kollat på tv, men så är inte fallet. 09:30 stod jag fullt påklädd i Tuve ishall redo att spela hockeybockey. Måste säga att det gick riktigt bra för att inte känna sig helt hundra, men med facit i hand så borde jag kanske tackat nej innan.

Idag väntas det besök hos både min och Jennifers farsor. Först lunch i Romelanda sedan middag på Hisingen, så det blir lite flängande.

En olugn fredag

Fredag och dagen innan Skottfintfesten.
Vanligtvis så brukar jag vara relativt lugn på fredagar i ett försök att varva ner tidigt, men idag är det helt omöjligt.
Främst då jag inte är helt hundra på vad jag skall ha på mig imorgon samt att jag har en hel del saker att stå i under morgondagen.
Imorgon avgörs kvalet till trean och för göteborgslagen så ser det onekligen bra ut. Det räcker att ett lag går upp så slipper Kode kvala till fyran utan flyttas upp automatiskt vilket skulle glädja mitt gul/svarta bondehjärta.

På tal om svart, hur sjutton kan man få en finne på knät? Jag har lyckats i alla fall. Varje gång knät nuddar marken så svider det till. Fy bövelen.

Jag fick även i veckan ett mail ifrån vår tränare med alla träningstider fram till påsk. Det känns rätt avlägset att börja tänka på påsk redan. Detta mail räddade min helg i vilket fall. Nu vet jag att jag skall sitta på söndag och lägga in alla träningar och matcher på vår hemsida. Gott med lite extrajobb.

Imorgon är det även premiär för mitt riktiga hockeybockeylag. 9.30 är det avspel i Rambergshallen. Vårt lag under morgondagen kommer att bestå av 3 kvinnor och 5 män. Alltid kul och se motståndarnas miner när de ser att det är till viss del kvinnor som de möter.

Vi får se hur det går.

Onsdag mitt i arbetsveckan

Halva arbetsveckan är passerad, Kicki Danielssons Bra vibrationer snurrar för fullt i mitt huvud och livet känns allmänt behagligt. Min dotter har sovit en hel natt utan att hosta vilket borde betyda att jag borde sovit hela natten, men icke. Istället så tyckte vår kära katt att i natt är en bra natt att jävlas med hennes ägare.

Eftersom min fru alltid sover lika hårt som sittytan på drängsoffa så blir det jag som fick gå upp och försöka tvinga ut katten ur huset. Klockan 4:30 var jag inte så pigg på det men gjorde det ändå.

Seger igår också i hockeybockeyn med 5-0. Vi mötte ett lag som hade stora problem att få till tuffa skott vilket gjorde att jag hade en tämligen behaglig afton. Klarade mig till och med ifrån blåmärken i händerna efter fångade bollar, vilket annars brukar vara standard.

Än så länge har jag inte sagt till Jennifer att det är ett nytt lag som jag spelar med, men det lär vara oundvikligt att dölja när även mitt vanliga hockeybockeylag drar igång.

Fortfarande ett under att jag är gift.

Funderar också på vilken fotbollsmatch som jag skall se i helgen? Det är ju avgörande i division 5. Kode slåss för att knipa andraplatsen i division 5a och Nästes SK spelar en direkt avgörande match mot FC Fiskebäck om att hänga kvar i division 5b. För tillfället lutar det nog åt Näset, men inget är hugget i sten än.

I måndags tog styrelsebeslutet att Skottfint kommer spela i division 3 nästa år. Tydligen inget helt självklart beslut (men en enig styrelse) då det är många parametrar som måste klaffa för att man skall känna sig redo för en division högre. Jäklar va kul dock!

Idag är det träningsfri dag både för mig och Jennifer, så vem vet. Efter något glas rött så kanske lampan släcks lite tidigare än normalt, men man får inte hoppas på för mycket.

Inga bromsspår här inte

Under året så stod vi för en magisk bedrift med BK Skottfint. Som ni flesta vet så är Skottfint ett gäng gubbar som vill spela boll och ha det jävligt roligt samtidigt.

Framgångssagan har bara fortsatt och fortsatt och nu är vi där att det är dags att lämna lokalserierna bakom sig.

Sedan jag drog igång med fotbollen igen 2002 så har det blivit 202 spelade matcher i division 6 till division 4, 17 gula kort, 1 rött och 5 assist.

Inte illa faktiskt när man ser tillbaka på det.

Nu väntar flera nya lag som man skall sätta sig in i och analysera. Det är just förarbetet som jag älskar. Att försöka bilda sig en uppfattning trots att man aldrig sett spelarna.

Gårdagen gick annars åt till att få massage. En hel dag enbart med massage, tänker ni? Nä, men sviter efter massage säger jag.

Fy sjutton va hon fick jobba med min kropp. Likt en båt som blivit skeppsbruten låg jag där på britsen. Är det bara jag som har tvångstankar att det hade varit roligt att släppa väder när man ligger där på mage och någon knådar ens rygg och nacke? Nu gjorde jag inte detta men tanken slog mig faktiskt några gånger.

Något som också slog mig var funderingen vilka underkläder jag hade på mig. Jag är inte känd för att ha de sexigaste underkläderna i laget så det var lite nervöst när den kvinnliga massören bad mig klä av mig till enbart underkläderna. Turligt nog hade jag valt mina gå-bort-kalsonger dagen till ära. Det vill säga de kalsonger jag använder när jag skall ut på lokal alternativt gå hem till någon. Tur att jag inte använde mina funktionskalsonger. Det vill säga de med hål i så att allt kan andas som det skall.

Nu är man i alla fall smidigare, inte snyggare, bara smidigare.

Idag är det full fokus på hockeybockeyn ikväll. Jag skall gästspela för ett lag där flera gamla hockeykamrater spelar i. Jäklar va kul.

Håll tummarna.

Helgen är klar

Då var ytterligare en helg avverkad. Två matcher har det blivit. Igår så var det debut med BK Skottfint, där vi besegrade Studenterna med 4-1 och idag var det innebandy med Crazy Cows. Bara att spela med ett lag som heter Crazy Cows så förstår ni att det är inte Elitserien vi spelar direkt. Nä, det är division 3D i korpen vi pratar om.

Oftast så brukar jag spela center, men idag var det lite brist på backar så då fick jag ta klivet ner och bli en stark och stabil back istället. Även om jag var hockeymålvakt en gång i tiden så snappade man upp lite knep hur man neutralisera motståndarna. Jag fick in en tackling idag i alla fall som gjorde att motståndaren tappade andan. Nu var jag först på bollen vilket gjorde att det inte kunde klassas som mitt fel. Mohahaha…

Frågan är hur många i BK Skottfint som har lite värk idag? Tror not att det är en och annan. Tur att man är målvakt så man inte röra sig så mycket.

Det tog lite bilder under vår match igår. Här ser ni mig i min nya matchtröja.

My new outfit width=

My new outfit FOTO: David Tranberg

Vi hade även besökt ifrån den kända Daniel ”Dalla” Natanaelsson som driver den omåttligt kända bloggen fcfiskeback.se/bloog. Här ser ni honom intervjua vårt nyförvärv Valdemar Landgren som kommer ifrån just FC Fiskebäck. Riktigt stort!!!

Dalla intervjuar vår nya profil

Dalla intervjuar vår nya profil FOTO: David Tranberg

Magen löper amok

Då var det min tur att åka dit.

Under fredagskvällen så började jag känna mig lite konstig och under natten visade det sig att det skulle bli värre. Riktiga magsmärtor.

Men när jag vaknade så hade jag en förhoppning att det bara var en liten orolig mage, så jag åt min frukost för att sedan bege mig till Rambergshallen för att spela en hockeybockeymatch. Under matchen så kände jag mig helt kraftlös. Förlust dessutom vilket gjorde det extra segt.

Väl hemma så la jag mig på soffan och vaknade 3 timmar senare. Nu fattade jag också att jag blivit magsjuk. Hög feber hade letat sig in i kroppen också vilket säkerligen förklarade min kraftlöshet under matchen. Så mina planer att åka upp till Kungälv för att kolla på lite inomhusfotboll spolierades kraftigt. Dock blev jag bättre under dagen och idag känner jag mig bara lite öm i magen.

Kanske ett perfekt sätt att bli av med några extrakilon som lagt på sig under julen.

Annars så for julen helt ut idag ifrån vårt hem. Alla ljusslingor, tomtar, stjärnor och annat krafs är nu borta. Dags att återgå till normala tider igen. Tanken är att jag skall tillbaka till jobbet imorgon, men min hälsostatus får avgöra det. Vet inte hur länge de rekommenderar att man skall hålla sig borta ifrån människor?

Jag får ta google till hjälp helt enkelt.

Judas kom till byn

Såhär i kristna högtider, som trots allt julen är så vill jag passa på att prata om en person som också härstammar ifrån kristendomen. Det är personen Judas. Judas va den personen som förrådde Jesus vilket gjorde att han blev fängslad. Men det Judas gjorde berörde enbart en person, men den personen jag tänker namnge nu förrådde ungefär 25-30 personer.

Det är Rasmus Wilhelmsson som under flera säsonger spelat med Kode, men som nu har skrivit på för lokalkonkurrenterna Romelanda. Detta är ett förräderi utöver sitt like. Jag själv gick ifrån Romelanda till Kode, men det hade att göra med att jag inte fick spela i Romelanda samt att Kode och Romelanda inte låg i samma serie då. Nu när båda klubbarna är på samma nivå så är detta ett extremt förräderi.

Ralle är en av de skönaste personerna som jag spelat med så egentligen vill jag inte skriva något illa om honom men detta svek skall han inte få komma undan med.

Jag och Ralle under vår match mot Kode våren 2012. Foto: Petter Wrenne

Förhoppningsvis så är Ralle miljonär nu, för annars ser jag ingen anledning till att byta klubb. Ett bra samlings ord för detta är nog usch.

Nog pratat om detta… Nästa fråga är hur många kilon som jag kommer att gå upp nu när jag levererat allt godis som jag köpt till jobbet?
Klarar jag mig under 3 kilo i uppgång så är jag nöjd.

En jäkla massa godis. Ungefär 8 kilo för att vara mer exakt

Idag är det förhoppningsvis träning. Länge sedan man sprang på det gröna fältet, men det finns risk att kvällens träning blir inställd. Men jag kommer ändå att få röra på mig då det nalkas innebandymatch idag och inte mot vem som helst utan mot min bror samt kusin. Snacka om viktig match.

Så vi får se om jag skriver något mer under veckan. Beror lite på resultatet.

Påskrift

Jag har legat i tuffa förhandlingar under de senaste dagarna. Nu är det kanske inte så allvarligt som det verkar utan det var förhandlingar för vilket gym jag skall välja under kommande år.

Nu blev det Sportlife som fick min underskrift. Första gången någonsin som jag köper ett årskort på gym.

Jag inser att jag kommer behöva köra lite på gym för att inte kroppen skall öka allt för mycket.

Vi får se hur väl använt det kommer att bli, men min förhoppning är att jag skall göra två pass i veckan.

Dagens mission är nog att försöka få tag på ett par benskydd till hockeybockeyn. Har några alternativ, så vi får se vad det blir för några.

Troligen kommer även en ny telefon att behövas inköpas då jag lyckades hälla välling i laddningen under fredagskvällen. Så nu mår batteriet sådär. Undra vilken jag skall välja i så fall?

Nu blir det derbyt ifrån Manchester på tv:n.

En lugn helg

Det bidde en helg i avslappnande tecken. Igår lite fotboll ifrån soffan följt av lite poker. Stortork!

Idag en lång promenad följt av innebandy. Torsk med 5-3 där vi har ledningen med 3-0 i paus. Jag va inte inne på planen varken något mål framåt eller bakåt. Jag tillhör lite checking-line. Det vill säga så skall jag bara döda spelet. Spela på gränsen till fult. Passar mig perfekt.

Som ni hör så har det inte varit någon innehållsrik helg utan mer en avslappnande.

Nu är jag redo för en ny vecka med mycket jobb samt lite fotboll. Snart borde fler och fler försöka spika sina trupper. Som sagt så är det silly season.

Snart lär det väl komma lite överraskningar.