Var är reffen?

Säga vad man vill om att man förlorar en match eller att man tappar poäng på ett onödigt sätt, men jag tycker att det är synd när skribenter på föreningars hemsidor enbart skriver ett matchreferat när det går bra för respektive lag.

Det är flera lag som enbart skriver några rader när man har tagit 3 poäng och lika många rader som poäng om man skulle ha förlorat. Sedan finns det alltid lag som inte skriver några rader alls efter en match.

För oss fotbollsnördar så vill vi ju suga i oss så mycket av den lokala fotbollen som möjligt. Man vill alltid se båda sidorna av ett mynt efter en match. Inte bara den segrande, blanka sidan utan även den förlorande, lite smutsiga sidan.

I BK Skottfint så är vi otroligt bortskämda med att vi har en av seriens bästa skribenter som förser oss med otroligt detaljerade matchreferat – Stefan Landhage. Såväl vinst som förlust skrivs på ett föredömligt sätt med en stor bit av humor i.

Under min tid i Kode så hade vi en spelare, Robert Tartagni som skrev underbara matchreferat. Man satt nästan och tryckte F5 i sin webbläsare varje minut för att kolla om han hade skrivit något referat direkt efter en spelad match.

På senare år så har tiden valts att läggas på annat för min gode vän, men jag saknar fortfarande hans liknelser.

Så detta är egentligen en begäran ifrån mig till alla föreningar inom lokalfotbollen i Göteborg – snälla skriv några rader om er syn på matchen. Det behövs inte mycket men det gör alla oss inbitna fotbollsnördar glada.
Ett ypperligt exempel är matchen mellan Mölnlycke IF – Askims IK som skulle spelats i fredags. Tyvärr blev det ingen match då domaren av familjeskäl fått förhinder. Inte ett ord om detta på någon av föreningssidorna. Jag fick vända mig till förbundet för att skaffa mig information.

*****
Veckans enda träning avverkades igår. För egen del så hade jag riktigt svårt att tända till. Kände mig mentalt trött, vilket tyvärr fick inverkan på mitt spel. Huvudet var liksom inte riktigt med och många konstiga beslut togs från min sida.

Jobbigast var nog att vår backklippa Oscar Bergström på något märkligt sätt vred till sitt knä under tvåmålsspelet. Förhoppningsvis så är det inte så farligt men man vet aldrig. Nu har vi ersättare på den positionen, men Oscar har börjat säsongen på ett underbart sätt. Även vårt ”gamla” nyförvärv Oscar Thor visade igår att han kan trycka in lite bollar i nätet. Återstår och se när han får dra på sig den gul/blå tröjan för första gången. Idag förväntas truppen till morgondagens match presenteras. Skall bli intressant och se vilka som får förtroendet denna gång.

En reaktion på “Var är reffen?

  1. Tagg

    Det var varma fina ord 🙂
    Jag saknar både att skriva dem själv och reflektera över matcherna, tror faktiskt inte jag skulle komma ihåg lika mycket från matcherna nu som jag lyckades med då. Håller med dock, upp med ref oavset resultat, gör dem sparsamma då istället vid både vinst/förlust såblir de ingen börda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *