En häl-sikes go seger

Det går bra nu om man säger så.

Vinst med 2-0 mot Mölnlycke igår var ett riktigt styrkebesked. Redan i matchminut 5 så gör vi 1-0 genom ett snyggt förarbete av bland annat Valdemar som tillslut passade fram Johan Bengtsson som snyggt satte 1-0.

Trots att Mölnlycke inte hade ett skit under första halvlek så kändes aldrig ledningen riktigt säker.

Det är vi som är närmare att göra 2-0 än att gästerna skall göra 1-1, men redan under första halvlek så visar flera spelare trötthetstecken vilket oroar inför andra halvlek.

I pausen så flyttade vi hem spelet lite samt bytte kant på våra yttermittfältare, Valdemar och Marcus. Båda hade varit framgångsrika på respektive kant, men vi ville få till ett bättre inläggsspel samt hjälpa våra forwards att låsa fast bollen på deras planhalva.

Andra halvlek börjar som den första med att vi gör 2-0 i matchminut 51, efter en perfekt hörna som Carl-Johan (Cajsa) mötte snyggt med pannan.

Nu började vi flytta hem spelarna och vi startade inte pressen lika högt, utan lät Mölnlycke spela runt bollen i backlinjen.

Tyvärr så tvingades vår mittfältsterrier Peter Heurling att utgå med en avsliten hälsena. Det är andra hälsenan i vårt lag som går av under denna säsongen. Krya på dig Peter!

Nu behövde vi flytta om i truppen igen och vi gick över till ett 4-2-3-1 där vi la stor fokus på att bara försvara oss.

Och just försvara oss var något vi gjorde med bravur igår. Linkan och Oskar var kungar igår. Med dessa herrar framför sig så är det hur enkelt som helst att stå i mål.

Trots att vi knappt orkar stå på benen de sista 20 minuterna så lyckades vi bilda en köttmur runt vårt straffområde och Mölnlycke har inga bra chanser att reducera.

Jo en kanske, men avslutet höll ingen vidare klass så min dubbelräddning såg svårare ut än vad den egentligen var.

Men vi lyckades spela av matchen med ett slutresultat på 2-0 och alla Mölnlyckebor fick åka besvikna hemåt.

Årets sämsta publiksiffra hade vi igår. 25 personer varav ca 90% var föräldrar till alla unga gossar i Mölnlycke, men trots detta så hade vi en professionell speaker. Daniel Åman gjorde comeback i speakerbåset vilket höjde stämningen lite.

Nu har vi 9 poäng av lika många möjliga vilket gör oss till ensamma serieledare. Det är väl på gott och ont man är på den platsen. Just nu är man ett jagat byte, men det är alltid kul när det går bra.

BK Skottfint – mer än bara bra fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *