Inför: BK Skottfint – Mölnlycke IF

Börjar dra ihop sig till match igen.

Idag är det Mölnlycke som kommer på besök till Ruddalen. Eller evenemangsarenan som man skulle kunna kalla den, då det oftast är stora tillställningar när BK Skottfint spelar.

Skall ge mig på att göra ett klassiskt inför inlägg.
Hemmalaget:
Efter att ha börjat serien på ett ypperligt med två vinster så ställs vi idag mot ett lag som förra året vann båda mötena mot BKS. Siffrorna skrevs till 0-7 och 0-3. Bara detta borde vara tillräcklig tändvätska för de gula å blå. Dock är det bara 5 spelare i dagens matchtrupp som spelade någon av matcherna förra året mot Mölnlycke. Detta bevisar återigen att årets Skottfint är en stor förändring jämfört med förra året.

Det är egentligen bara spelarna som är nya, för klubbens kultur sprider sig lika snabbt som en skogsbrand i Kalifornien.

Själv så knep jag tre poäng förra året mot Mölnlycke. 1-3 borta och 3-0 hemma senare på hösten. Om inte mitt minne sviker mig så blåste det sjukt mycket denna dag.

Inför dagens match så ställs vi inför flera förändringar då 3 spelare ifrån förra matchen inte finns att tillgå, bland annat den dubble målgöraren ”Olle” som har tagit flyget över vattnet till London för att plöja 4,2 mil asfalt.
Lasse har mörkat startelvan, men jag misstänker att han själv kommer att få en del speltid även denna match.

Bortalaget:
Mölnlycke har tippats av flera att placera sig på den övre halvan, men man har börjat säsongen på sämsta tänkta sätt med två förluster. Nu skall det tilläggas att det är två väntade topplag som de har mött. I båda matcherna har varit jämna och med lite flyt så hade man kunnat få med sig en pinne i någon av dem i alla fall. I matchen mot Öckerö så åker man dit på ett märkligt mål som jag inte ens kan måla upp i huvudet trots att jag har läst om det flera gånger.

Mölnlycke måste nog ta poäng idag för att inte saker skall sätta sig i huvudet på dem, så jag misstänker att det är ett sjukt taggat MIF som kommer kliva ut på Ruddalen idag.
Förra året så var det ett ungt MIF och om de har fått behålla denna unga trupp så lär de blir grymt farliga under säsongen. Man bygger vidare på sitt 4-2-3-1 där man troligen (likt förra året) kommer att fylla på med mycket folk framåt. Detta kan öppna det bakåt, men snabba omställningar är ju inte riktigt det som vi är bäst på.

Summering:
Toppen mot botten om man skall tro tabellen, men så lär det inte se ut på planen. Vi kommer med stort självförtroende men vi vet om att Mölnlycke knep alla poängen förra året mot oss, så vi får inte bjuda på något.
90 minuter + tillägg av ren kamp kommer att krävas av samtliga på planen, något vi har visat tidigare att vi klarar av.

Så välkomna 19:30 till Ruddalen och ta del av ”Mer än bara bra fotboll”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *