Underbart med seger

En stukad fot, ett svullet smalben, ett ömmande knä men framför allt tre jävligt goa poäng samt min första nolla i BK Skottfints tröja.

När solen sakta börjat leta sig nedanför horisonten så klev ett gul/blått lag och ett blå/vitt lag ut på Ruddalens konstgräs. Sett till matchen som helhet så var det egentligen bara ett gul/blått lag på banan.

Efter ungefär 15 minuter så lyckades Mille peta in bollen till en helt fri Olle (eller Anders Fredriksson som han heter) som inte annat kunde göra än att rulla in bollen. Där släppte en hel del av premiärnerverna från min sida.

Donsö hade inte mycket att komma med och har egentligen bara en chans som är farlig, men den löste vi på ett ypperligt sätt. När Mille sedan gör 2-0 på en underbar nick så kändes det som om detta skulle gå vägen.

Det är oftast då som man brukar straffas, men inte igår. Hela laget så spelade riktigt homogent och vi visade upp ett fotbollsspel som jag inte sätt under försäsongen. Riktigt imponerande.

2-0 stod sig i halvlek och under pausen så tyckte Lasse att vi skulle ta det lite lugnare i andra, inte offra något framåt för att blotta oss bakåt.

När vi klev ut på banan efter paus så möttes vi av ett mäktigt TIFO av vår supporterorganisation som hade hitta ner till Ruddalen denna kväll. Att höra ett gäng killar stå och sjunga i nästan 90 minuter skapa en mäktig känsla. De spred en sådan energi så att nästan kände att man skulle kunnat springa ett maraton utan att bli trött.

Torcida - BK Skottfint supporterklubb spänner musklerna

Torcida – BK Skottfints supporterklubb spänner musklerna

Under de första 1,5 minuter av andra halvlek så försökte Donsö sätta en högre press på oss helt utan resultat. När de inte fick någon utdelning så backade de hem och vi kunde relativt enkelt rulla runt bollen.

Runt den 70 minuten så kom Marcus Waltilla fri med målvakten och lyckades runda densamma. Målvakten, Tom Nilsson, vräkte ut sina armar och fällde Marcus. Straffen var solklar och Mille rullade in bollen enkelt fram till en 3-0 ledning.

Marcus ville annat dock och ungefär 5 minuter senare så satte han själv 4-0 vilket också blev slutresultatet.

Donsös andra halvlek var faktiskt riktigt dålig och jag tror inte att de hade någon direkt farlig chans. Några inlägg samt ett inspel va allt under andra halvlek tror jag.

Samtidigt så gör vi en riktigt grym laginsatts både offensivt och defensivt.

Så för tillfället är BK Skottfint serieledare och man kan säga att vi bär den gula ledartröjan.

Nu väntar lite vila för mig och träningsläger för merparten av föreningen. Återkommer mer om detta under helgen.

En lugn dag på jobbet

En lugn dag på jobbet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *