Seger mot FC Linné

Då Göteborg visade sig ifrån en av sina bättre sidor idag, med en vårkänsla som troligen försvinner lika snabbt som den kom så begav jag mig idag ner till Heden 3 för att skåda BK Skottfint möta det nystartade laget FC Linné. Linné är ett lag där flera spelare kommer ifrån Sandarna BK vilket gör att de håller en bra klass för att vara ett division 7 lag.

För vår del så var det samma visa som i så många matcher tidigare denna säsong. Flera borta på grund av diverse anledningar, men trots detta så ställde vi upp med ett starkt lag.

David fick förtroendet mellan stolparna denna match, vilket gjorde att jag kunde ta med mig dottern till matchen och stå på sidan för att lapa sol.

När jag släntrade in så hade det gått ca 15 minuter och Alexander Bergström hade dönat in en frispark.

Till en början så tyckte jag inte att Linné ett skit att säga till om och när Valle sedan gör 2-0 så trodde jag att detta stänger vi snart.

Men istället så blev intensiteten sämre ifrån vår sida samt passningsspelet slarvades det med och från ingenting så kom reduceringen till 2-1. Ett skott som David troligen tycker att han borde ta, men den store gule på himlen kan nog ha ställt till det en del.

Sedan får Linné en straff när Claeson väljer att använda händerna istället för fötterna för att stoppa bollen. Straffen placerades iskallt vid Davids högra stolpe.

2-2 var resultatet i halvlek. Nu visade tränarna fingertoppskänsla, när de byter ut vår huvudtränare Lasse och sätter in ass tränaren Billy istället. Billing hade på känn redan efter ca 25 minuter av första halvlek att han var i bra form och detta ville han visa alla åskådare på Heden denna afton.

Om det inte var att han sprang på allt så slängde han sig i straffområdet (eller nermanglad snarare) och allt detta slit gav belöning sedan. Både 3-2 och 4-2 kom ifrån Billings fot vilket också blev slutresultatet. I andra halvlek sjönk tempot en aning men samtidigt så spelar vi ett bra försvarsspel och låter inte FC Linné komma till några direkt farliga lägen.

Resultatet kunde blivit större om någon av våra 4 ribbträffar skulle suttit lite längre. Billing kunde även ha blivit tremålsskytt om han bara hade låtit hela sin kroppsvikt komma över bollen istället för att gräva upp bollen från avgrunden. Från ca 1,5-2 meter lyckades Billy skjuta bollen ca 2 meter ovanför målet. Vi kan nog ha sett årets miss redan nu.

Även om vi nog inte satte skräck hos de tränarna som var och scoutade oss idag så var det ändå en vinst. En historisk vinst också, då detta var FC Linnés första förlust någonsin under ordinarie matchtid. Inte illa.

Nu har vi tre träningar och en match kvar tills det är dags för seriestart, så vi går in i slutspurten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *