Kategoriarkiv: Mobilinlägg

Seger i genrepet

Detta inlägg skrivs ifrån min telefon så det blir ett kort men innehållsrikt.

SK Argo stod för motståndet i vårt genrep inför stundande säsong. Ett Argo som hade fått låna fyra gubbar från oss för att kunna ställa upp med ett lag. All heder till dessa som trots att lagkamrater stod på andra sidan hjälpte sitt tillfälliga lag.

Genrepet började med en av de kassaste förberedelserna jag varit med om. Sena ankomster, tight med tid samt dålig fokus vilket också speglade av sig på planen. Argo tar en 0-2 ledning innan vi ens knappt startat matchen. Första målet är en boll som läggs bakom backlinjen som jag tvekar på vilket gör att en spelare kommer fri och placerar bollen mellan mina ben.

Fy fan!

0-2 kommer till på en situation där en hemåt pass blir för kort och en motståndare kommer fri igen och placerar bollen brevid mig. Vet inte om det är samma spelare?

Nu börjar vi fatta att det är match och börjar spela lite boll.

Vi kommer till några bra lägen men saknar det där lilla sista i av sluten samt att Argos målvakt gör några goa räddningar.

Själv så kommer jag inte riktigt in i matchen efter den hemska starten.

Innan halvleken var över så hade vi lyckats peta in ett mål genom Mille som lyckas snappa upp en retur efter skott ifrån Valdemar.

Andra halvlek har inte Argo jättemycket att komma med och vi styr matchen rätt bra. Vi får en straff (disskutabelt kan tyckas) som Mille förvalta säkert.

Med några minuter kvar så lyckas Waltilla tråckla sig igenom Argos försvar. Målvakten gör en bra räddning men Markus får med sig bollen och vi kan lägga in den relativt ostört.

3-2 blir slutresultatet på ett genrep som inte riktigt rätade ut våra frågetecken.

Nu blir det lite kvalitetsmys med frun på det nyöppnade hotellet Riverside ute på Lindholmen.

Ha en go Skärtorsdag.

Mycket en lördag

Började dagen med en hockeybockeymatch. Vinst 7-1 efter underläge med 0-1 efter matchens första skott. Det som va gott är att vara igång igen efter några veckor som skadad.

Väl hemma efter matchen så blev det en kopp kaffe för att sedan åka till en barn/kompisträff.

Annars är det full laddning inför morgondagens stora event. Fars dag!

Jag har sagt att jag önskar mig ett Playstation av Elsa, men det blir väl ett par strumpor. Jag blir inte bitter isf, det lovar jag. Eller!

Mölndals sjukhus tur och retur x 2

20120805-135948.jpg

Jag börjar bli van att köra denna sträcka.

Klockan 01:00 natten till fredag så började Jennifer att få värkar. Dock var det på tok för långt mellan värkarna för att vi skulle åka upp till sjukhuset.

Detta gjorde dock att vi inte fick på tok för många timmars sömnen natten. Under fredagen så avtog värkarna lite men satte igång igen när skymning nalkades.

Fortfarande var det långt mellan värkarna men sömnen sabbades totalt även denna natt.

Under förmiddagen på lördagen så försökte vi att ladda inför en förlossning. Själv är jag ju förkyld men vad fan är detta jämfört med det Jennifer går igenom.

Klockan 15:00 så hade Jennifer regelbundna värkar på ca 5 minuter. Nu valde vi att åka upp till Mölndals sjukhus för att kolla läget. Efter att Jennifer blivit inkopplad på CTGn samt att barnmorskan klämt lite på Jennifer så blev vi ombedda att ta en promenad. Jennifer var nu öppen 1,5 cm.

Eftersom man har varit mycket på krogen i sina dar, så fattade jag att när man blir ombedd att ta en promenad så är det inte högaktuellt att man kommer in.

Vi valde att åka hem istället för att promenixa eftersom vi bor relativt nära.

Hemma så gick jag runt och gjorde småsaker medan Jennifer låg i soffan.

När klockan blev 19:00 så tog det fart igen. Värkarna tilltog och vi åkte upp ytterligare en gång till sjukhuset. Denna gången hade Jennifer öppnat sig 2 cm vilket var för lite för att göra sig förberedd för förlossning. Vi blev hemskickade igen. Nu fick Jennifer några smärtstillande som skulle göra att hon förhoppningsvis skulle kunna få någon timma sömn i kroppen. Hon hade varit vaken nu 45 timmar och jag något liknande.

Klockan 01:00 så smällde det till. Jennifer hade inte lyckat somna medan jag låg och halvsov. Denna gången såg jag på Jennifer att nu är det något på G. Jag ringde till sjukhuset och sa att nu kommer vi.

Sjukhuset svarade med att det var fullt på Mölndal och att vi skulle åka till Östra. Va fan, tänkte jag. Jaja, va skall man göra? Jag förberedde mig att åka till Östra men när jag skulle hämta Jennifer så hade hon somnat. Jäklar va skönt!

Visst så blev det ingen skönhetssömn, men 20 minuter eller något.

Vi beslöt oss för att inte åka in just då, men när klockan blev 05:00 så åkte vi in. Nu fann det plats på Mölndal igen och vi åkte in. Besvikelsen blev total när Jennifer var öppen 3 cm och de funderade på vad de skulle göra.

Istället för att bli hemskickad så fick vi ett rum på en annan våning på sjukhuset som vi kunde nyttja i väntan på att förlossningen skulle börja.

Eftersom vi inte sovit så mycket så fick Jennifer lite morfin samt en sömntablett. Nu blev det lite sömn i alla fall. 3 timmar för att vara exakt. Jennifer hade vaknat några gånger men jag sov som gris.

Nu var klockan 10:00 på söndagen och Jennifer hade öppnat sig ytterligare. Så nu är vi äntligen placerade i ett förlossningsrum uppe på Mölndals sjukhus med utsikt över Eklanda.

Snart hoppas jag på att vi kommer vara där alla 3.

Ut med gammalt och in med nytt

Då försvann vårt gamla torkskåp och in med en sprillans ny torktumlare.

Jag och min bror gjorde en riktig kraftansträngning idag när vi skulle lyfta ner det 60 kilo tunga skåpet som var monterat på väggen i tvättstugan. Man blev allt svett.

Men nu är allt på plats så här skall det tumlas för glatta livet. Har ni tvätt som skall tumlas så är det bara att komma över.

image

Förberedelser

Många gick på semester igår, men själv har man två veckor kvar att jobba. Puhhh…

Dock har jag bunkrat upp med kaffe så att det räcker under hela kommande ledigheten.

image

Det är väl bara att bita ihop för sedan väntas 5 veckor ”ledigt”, för troligen kommer vår lilla tjorv under min semester. Men det är bara tjorven som kan bestämma tiden.

Själv sitter man som på små nålar och väntar på att Jennifer skall säga till att det är dags att åka till BB.

En evig väntan känns det som…

Några få rader

Lite pirrig är man allt. Sista träningen på Åkeredsvallen 1 innan morgondags batalj mot Donsö. Äntligen skall vi få spela på vår älskade hemmaplan. Tänk om kommunen skulle uppskatta den lika mycket som vi, då hade den kanske inte varit så ojämn som den är just nu. Men den är bra mycket bättre än planen ute på Björkö i alla fall.

Till dagens träning så visade ett av våra nya tillskott upp sig. Under några månader så kommer en student ifrån det stora landet i väst att spela med oss. Patrik Abrahamsson går ifrån att landa på Landvetter i lördags, till att göra sin första träning idag, till att göra sin första match imorgon. Här går det undan. Av att döma av dagens träning så kan han bli ett bra tillskott.

Nä dessa rader få räcka idag. Efter Jennifers pyttipanna efter träningen så har matkoman slagit in lagom till sänggång.

Den stora frågan. Är vilken rubrik man möts av imorgon i GP då IFK förlorade igen. För det kan väl inte vara så att något annat lag är bättre va, utan det måste ha varit domaren, publiken, maskoten eller något annat som var fel väl?

Börjar jag tappa det?

Idag har det varit en stor planeringsdag.

Min stora upptäckt idag var att jag börjar tappa min sociala förmåga. Tidigare så har jag alltid haft lätt för att snacka med nya människor, men idag när jag träffade min nya diabetessjuksöterska så ville jag bara därifrån. Jag har aldrig känt så tidigare. Hmm, varför?

Jag hoppas att det bara var något tillfälligt.

Funderar på att åka ner till stan imorgon och bara prata med lite nytt folk för att se till att jag inte tappat det.

Inget onormalt med det va?